Soome mees sõimas politseinikku putinistiks, peab maksma konstaablile üleelamiste eest 200 eurot

Koos patrullikaaslasega sündmuskohale kutsutud politseinik pidas eriti solvavaks, et teda sõimati putinistiks, stalinistiks ja rassistiks ning nõudis kohtu kaudu tuhat eurot hüvitist.

Kohtu otsuse kohaselt peab politseinik leppima 200 euro suuruse hüvitisega, vahendab Iltalehti.

Sündmused arenesid ühes Tampere korrusmaja korteris, kuhu patrull oli saadetud lahendama naabreid häirinud lärmi. Patrull helistas uksekella, koputas ja hüüdis läbi postiluugi, et tegemist on politseiga. Ust ei avatud, aga lärm lõppes. Politsei lasi uuesti uksekella, aga keegi ei tulnud ust avama.

Varsti lärm jätkus ja patrull võttis ühendust ülemusega. Viimane andis korralduse korterisse siseneda. Politsei avas üldvõtmega ukse ja elutoast väljus ärritunud mees, kes ütles, et politseil pole õigust korterisse siseneda. Mees ei saanud aru või ei tahtnud aru saada põhjuseid, miks politsei korterisse sisenes.

Mees käitus ärritunult, mistõttu politseinikud otsustasid teda kontrollida. Vaatamata palvetele puikles mees vastu. Lõpuks viidi mees politseiautosse ja arestimajja. Mees oli hakanud juba korteris sõimama talle korraldusi andnud politseinikku. Sõim jätkus kogu sõidu aja ning kestis veel arestimajaski.

Konstaabli väitel kuulsid sõimu naabrid, arestimajas olnud politseinikud ja valvurid ning teised arestimaja kliendid.

Ülekuulamisel väitis mees, et teda ärritas korterisse ilmunud taskulamp. Ta ütles, et arvas, et korterisse sisenes teda varem ähvardanud mees.

Kohtus süüdistati meest lisaks au haavamisele veel ametiisikule vastuhakus. Kohus pidas võimalikuks, et mees oli algul kartnud korterisse sisenenud patrulli, aga hiljemalt kontrollimise käigus oleks mees pidanud aru saama, millega tegu.

Kuritegu pandi toime 2019. aasta märtsikuus. Pirkanmaa kohus pidas tõendeid usaldusväärseteks ja mõistis 1976. aastal sündinud mehele trahvi 30 päevamäära ulatuses. Mehe sissetulekut arvestades oli trahv 180 eurot.

Mees kaebas otsuse edasi Turu ringkonnakohtusse, aga võttis oma kaebuse tagasi. Lisaks 200 euro suurusele kahjuhüvitisele peab mees kinni maksma konstaabli kohtukulud summas üle 1100 euro, mis olid seotud ringkonnakohtusse minekuks valmistumisega.

Mies nimitteli poliisia putinistiksi, joutuu maksamaan konstaapelille 200 euroa henkisestä kärsimyksestä

Tamperelaispoliisi loukkaantui hankalan asiakkaan nimiteltyä häntä “putinistiksi” ja “stalinistiksi”. – Koin nimittelyt erittäin halventavina ja loukkaavina. Ne ylittivät sen, mitä poliisin voidaan olettaa sietävän työssään, haukuttu poliisi kuvaili. Partiokaverinsa kanssa melukeikalle hälytetty konstaapeli vaati käräjillä haukkujaltaan tuhannen euron korvausta henkisestä kärsimyksestä, jonka putinistiksi, stalinistiksi ja rasistiksi haukkuminen oli hänelle aiheuttanut.

Kommentaarid
(Külastatud 189 korda, 1 külastust täna)