Soome kaitseväes on uued koroonaga nakatumised, kokku 30

Uute koroonajuhtumite arv on sügisel kogu Soome ühiskonnas kasvanud. See kajastub ka kaitseväes. Viimase vähem kui kahe nädala jooksul, 6. – 18. oktoobrini 2020 on koroonaviirusega nakatumine tuvastatud 20 ajateenijal ja 3 töötajal.

Uued ajateenijate nakatumised on tuvastatud Kaarti jäägrirügemendis (+3), Karjala brigaadis (+8), soomusbrigaadis (+1), Pori brigaadis (+2), Uusimaa brigaadis (+5) ja õhuväekoolis (+1). Ajateenijad on enamasti haigestunud puhkuste ajal. Mitmetel juhtudel pole nakatunud jõudnud väeosas teiste isikutega kokku puutuda. Kui nad on olnud kontaktis teiste ajateenijatega või töötajatega, siis on kontaktsed väl.ja selgitatud, teistest isoleeritud ja sümptomite ilmnedes testitud.

Üks nakatunud töötajatest on ametis väeosas koolitajana. Selle üksuse ajateenijad pole nakkusega kokku puutunud. Nad on puhkusel ja kaks nädalat väeosast väljas.

Peastaabi andmetel on praegu haigeid umbes 30 inimest.

Kaitseväes jätkatakse võitlust koroonaviiruse vastu kutselise personali juhiste ja ajateenistuse kohandamise meetmete abil. Vajadusel vaatab kaitsevägi üle oma juhised.

Kommentaarid
(Külastatud 89 korda, 1 külastust täna)