Šokeerivad pildid: soomlanna põrkas 120 km/h tunnikiirusel kokku põdraga, jäi imekombel ellu

Soomlanna Riikka jagas sotsiaalmeedias pilte sellest, kuidas põrkas kiirteel autoga sõites kokku põdraga. Kõik juhtus sekundi murdosa jooksul, kui mõnekümne meetri kaugusel hüppas teele järsku suur pruun kogu. Naine pidurdas, tõmbas pea alla ja pani silmad kinni.

Järgmine pilt oli see, et valitses pimedus, naine oli teadvusel, aga midagi sooja voolas mööda pead alla. Kui vaadata pilte autost, siis on ime, et naine eluga pääses. Piltidelt on näha, et tuuleklaas on katki ja auto katus rullunud taha.

Naine kirjutab, et jäi imekombel ellu, kuigi põder lendas otse sülle ja näkku. Naine sai suurima obaduse vastu pead, aga ilmselt jäi rool niipalju ette, et põder muutis lennates suunda ja naine jäi ellu.

Naise jaoks oli see sõna otseses mõttes õnnelik õnnetus. Ta pääses suhteliselt kergelt: vaid väike ajupõrutus ning rangluu liikus paigast. Üks käsi on siiani valus. Auto tagaosas olnud koer pääses samuti imekombel vigastusteta ja on sõitnud autoga nagu varem.

Naine oli koduteel Leedust Riihimäkile. Ta käis koeraga näitusel. Sõit kulges viperusteta, kuni lõppes järsult vahetult enne koju jõudmist. Naine märgib, et põder oli järsku otse ees, nii et sai vaid veidi pidurdada ja rooli keerata. Esimene asi, millele ta mõtles peale seda, kui oli autost omal jõul välja saanud oli, et kuidas ta nüüd koera ja asjadega koju saab, kuna ilma tuuleklaasi ja katuseta autoga ei saa edasi sõita.

Liiklus oli sündmuskohal hõre, mistõttu naine ootas auto juures tükk aega, enne kui abi sai. Esimest autot ootas ta kümmekond minutit. Ta vehkis kätega, nii et juht teda märkas. Rekkajuht pidas kinni ja aitas, tema telefoniga sai välja kutsutud kiirabi. Naise oma telefon oli avariis kaduma läinud.

Koos rekkajuhiga leidsid nad naise telefoni üles ja ta sai helistada oma lähedastele. Lisaks helistas naine oma ülemusele.

Soomes on aastas ligi 2000 kokkupõrget põdraga. Viimastel aastatel on õnneks olnud vaid mõni üksik surmajuhtum, aga selline oht on alati olemas. Mida suurem kiirus, seda suurem on oht surra. Kõige raskemad õnnetused on olnud kiirusel üle 80 km/h, vahendab MTV.

Naine sõitis lubatud kiirusega, aga ka 120 km/h on piisavalt suur kiirus, et reageerimisaeg jääb pimedas väga lühikeseks. Avariist on möödas nädal ja naine tunneb end ikka nõrgalt ning lebab voodis. Teda vaevavad peavalu ja iiveldus, ta tahab ainult magada. Naine märgib, et elab päev korraga.

Kommentaarid
(Külastatud 1,267 korda, 1 külastust täna)