Šokeerivad pildid: Helsingi politsei avaldas pildid Eestist Soome smugeldatud koerakestest, kes tuli magama panna

Helsingi politsei avaldas pildid Eestist Soome smugeldatud koerapoegadest, kel polnud veel silmadki avanenud ja kes oli plaanis Soomes tõukoertena maha müüa.

Koerapoegi müüakse interneti teel ja politseile on laekunud teateid pettusejuhtuimite kohta. Politsei info kohaselt tuuakse sisse kõikvõimalikke koeri ja soomlased ostavad.

Kui osta niimoodi põrsas kotis, võib võib juhtuda, et tuleb koerast loobuda mõne haiguse tõttu. Nn koeravabrikutes koerapoegade eest ei hoolitseta ning nad võetakse ema juurest varakult ära. Ostja võib saada loomakese, kel on luustik ja närvisüsteem korralikult välja arenemata.

Politsei toob kaks näidet sadamas avastatud Eestist toodud koerapoegade kohta. Ühel juhul avastati väiksed koerapojad ja politseile seletati, et Eestis käidi emase koeraga sünnitamas ja et koer sünnitas keisrilõikega. Samas olid pojad erineva vanusega ning emasel koeral puudus keisrilõike haav. Selline on viis tuua teistest riikidest sisse koeri ja üritada registreerida need Soome tõukoera kutsikateks. Koerapojad aga pandi magama, kuna nende taust polnud selge.

Teise juhtumi puhul leiti juulikuus sõiduauto salongist tagaistme juurest pappkasti seest kolm kutsikat, kel polnud silmad veel avanenud. Kutsikad olid riiete all ning väljaheite ja uriini sees. Nendel koertel puudusid paberid ja omanikul polnud erilist huvi nende tausta selgitada.

Reeglid on aga Soomes selged: sisse ei tohi tuua ühtegi paberiteta looma. Kutsikal peab olema kiip ning kaasas paberid ja vaktsineerimised tehtud. Kui neid pole, siis pole ametivõimudel muud teha, kui loomad magama panna.

Viimase juhtumi puhul selgus, et kutsikad olid kahe nädala vanused. Isegi silmad polnud veel avanenud, kui kutsikate elutee lõppes. Neil oli kopsupõletik ning sisemised ja välised nugilised. Ilma ametivõimude sekkumiseta aga oleks nende kutsikate pealt head raha teenitud.

Politsei hoiatab, et looma Soome toomine kujutab endast suurt ohtu. Koos loomadega tuuakse Soome haigusi, mida ametivõimud püüavad vältida. Ametivõimud püüavad oma tegevusega haigused Soomest eemal hoida. Selle eest peaks hoolitsema mitte ainult ametivõimud, vaid kõik soomlased. Seetõttu ei soovitata omale osta ilma paberiteta kutsikaid.

Loomade smugeldamise eest aga võidakse karistada rahatrahvi või kuni 2 aasta pikkuse vangistusega. Karistus võidakse määrata ka ebaeaduslikult sisse toodud looma ostjale. Seetõttu soovitatakse mitte osta paberiteta koeri, kas siis rahapuuduse tõttu või hetkelise emotsiooni ajel.

Politsei foto.
Politsei foto.
Politsei foto.
Kommentaarid
(Külastatud 12,990 korda, 1 külastust täna)