Slovakkia testib koroona vastu kõik üle 10-aastased elanikud

Plahvatusliku koroonaviirusega nakatumiste kasvuga hädas olev Slovakkia kavatseb ära testida kõik üle 10-aastased elanikud.

Asjast teatas eile laupäeval riigi peaminister Igor Matovic. Testimine on kõigile tasuta. 5,4 miljoni elanikuga riigi peaminister aga eri öelnud, kas testimine on kohustuslik võim mitte, vahendab AFP.

Matovic ütles, et kui see õnnestub ära teha, on Slovakkia eeskujuks tervele maailmale. Testimise pilootprojekt algab tuleval nädalavahetusel ja kõik elanikud on kavas testida oktoobri lõpu ja novembri alguse vahel.

Slovakkia valitsus on seoses nakatumiste plahvatusliku kasvuga välja kuulutanud hädaolukorra. Gümnaasiumid on läinud üle kaugõppele ja kõik massiüritused on keelatud, spordikeskused ja ujulad on suletud. Toidukohad tohivad teenindada ainult välitingimustes.

Eile laupäeval kogunes pealinnas Bratislavas valitsuse hoone juures ligi 500 inimeste meelt avaldama, kuigi riigis on piiratud kogunemised 6 inimesega. Rahvas maske ei kandnud, võrdles Slovakkias toimuvat natsirežiimiga ja kutsus peaministrit tagasi asuma.

Valitsus saatis rahvamassi vastu politsei eriüksused koos veekahurite ja pisargaasiga, rahvas omakorda loopis politseinike suunas kive ja pudeleid.

Slovakkias on viimastel päevadel lisandunud iga päev ligi 2000 koroonaviirusega nakatumist.

Kommentaarid
(Külastatud 210 korda, 1 külastust täna)