Skandaal Soomes: kas valitsus valetas kevadel rahvale maskide kasulikkuse kohta?

Soome peaminister Sanna Marin tunnistas parlamendis toimunud aruandmise käigus üles, et näomaske ei saanud varem soovitada, kuna maske ei olnud.

Soome parlamendi opositsioon tõstatas küsimuse, miks andis valitsus maskikandmise soovituse alles nüüd. Selle peale vastas peaminister, et varem ei saanud vastavat soovitust anda, kuna maske ei olnud, vahendab Iltalehti.

Marin ütles, et kui kevadel oleks antud vastav soovitus, siis oleks see tekitanud hämmingut, sest maske polnud saada. Suvel, kui nakatumisi oli väga vähe, polnud samuti põhjust maskisoovitust anda.

Põlissoomlaste juht Jussi Halla-Aho aga ütles selle peale, et valitsus luiskas kevadel rahvale, et maskidest pole midagi kasu, kui tegelik põhjus oli see, et maske lihtsalt ei olnud.

Soome sotside endine peasekretär Mikael Jungner märkis, et valitsus valetas kevadel inimestele, et maskidest pole midagi kasu, kui tegelik põhjus maske mitte soovitada oli see, et maske ei olnud. Jungner püstitab küsimuse, mille kohta valitsus nüüd rahvale valetab.

Peaministri nõunik Pirita Ruokonen märkis selle peale, et peaminister Marin oli juba kevadel öelnud, et Soome vajadus on 15 miljonit maski päevas ja oleks vastutustundetu anda maskisoovitus, kui maske pole saada.

No Title

Pääministeri myöntää hallituksen valehdelleen koko kevään maskien tarpeellisuudesta, koska niitä ei ollut? Jossakin muualla joku eroaisi, meillä business as usual. Uutiskynnys ylittyy yhdessä iltapäivälehdessä.

No Title

Keväällä kerrottiin että maskeista ei ole hyötyä. Nyt kerrotaan että on niistä hyötyä, keväällä vaan valehdeltiin, kun ei ollut riittävästi maskeja. Aikamoista. Laajamittaista, suunniteltua valehtelua. Mistähän kaikesta muusta hallitus ja virkamiehet ihmisille nyt valehtelevat 🤔

No Title

Asiat olisi niin helppo tarkistaa, esim. edk-pöytäkirjoista. @MarinSanna keväällä:”Tarvitsisimme jopa 15 miljoonaa tällaista suojainta päivässä, ja olisi hallitukselta täysin vastuutonta tilanteessa, jossa meillä ei tällaisia määriä ole, tällaista suositusta kansalaisille antaa.”

Kommentaarid
(Külastatud 3,390 korda, 1 külastust täna)