Saksamaal kasvab kiiresti koroonaga nakatumine, karmistatakse piiranguid

Saksamaal on viimastel päevadel kasvanud kiiresti nakatumine koroonaviirusega. Eile kolmapäeval tõusis ööpäevane nakatumiste arv üle 5000, mis on suurim arv alates aprillist ja mis sundis kantsler Angela Merkeli kohtuma kõigi 16 liidumaa juhtidega.

Angela Merkel tunnistas, et Saksamaa on jõudnud viiruse ulatusliku leviku faasi. Merkel pöördus riigi noorte poole ja ütles, et nüüd võiks peod ära jätta, et saaks elu nautida tulevikus, vahendab Deutsche Welle.

8-tunnise maratonkohtumise käigus lepiti kokku, et koroona epitsentrites, kus viimase 7 päevaga on 100 000 elaniku kohta üle 50 koroonaga nakatumise piiratakse kõiki kohtumisi 10 inimesega ja avalikes kohtades tohivad omavahel kokku saada vaid kahe leibkonna liikmed.

Muudes piirkondades, mis pole koroona epitsentrid piiratakse kohtumisi avalikes kohtades 25 inimesega ja eraviisilisi kohtumisi 15 inimesega.

Saksamaa koroona epitsentrites tuleb baarid ja restoranid sulgeda kell 23 õhtul. Epitsentrites nagu Berliin ja Frankfurt on see piirang juba jõus.

Liidumaade juhid ei suutnud kokku leppida riigisisese liikumise piiramises epitsentrite ja muude kohtade vahel ja see otsus lükati edasi 8. novembrile.

Saksamaal tehti otsus ka maskide kasutamise kohta. Neis kohtades, kus on vähemalt 35 nakatumist 100 000 elaniku kohta tuleb näomaski kanda avalikes kohtades igal pool, kus inimesed omavahel kokku puutuvad. Epitsentrites karmistatakse maskide nõuet veelgi. Saksamaa suurimad koroona epitsentrid on Berliin, Frankfurt ja Köln.

Merkel hoiatas, et kui nakatumiste arv kasvab, tulevad uued piirangud. Piirangute tõttu kannatavaid ettevõtteid on kavas toetada. Samas tunnistas Merkel, et soovib vältida riigi sulgemist nagu see toimus kevadel.

Coronavirus: Germany toughens restrictions as it enters ’decisive’ phase | DW | 14.10.2020

Germany on Wednesday announced tougher new restrictions on public life as it enters a “decisive” stage in its efforts to combat a surge in coronavirus infections. The federal and state governments have agreed on “considerable restrictions” on contact between citizens in view of the increasing number of COVID-19 cases.

Kommentaarid
(Külastatud 468 korda, 1 külastust täna)