Rooma paavstiga samas majas elaval inimesel on tuvastatud koroonaga nakatumine

Mure Rooma paavsti tervise pärast suureneb, sest temaga samas majas elaval inimesel on tuvastatud koroonaviirusega nakatumine.

Vatikan teatas, et mure paavst Franciscuse tervise pärast suureneb. Enne seda tuvastati koroona nakkuse kolle paavsti ihukaitsjate hulgas, vahendab New York Times.

Nakatunud isikul puudusid haigusnähud ja ta eemaldati paavsti residentsist Domus Sanctae Marthae. Nakatunud isik ja temaga kokku puutunud isikud on paigutatud karantiini.

Koroonaviirus on piiranud paavsti tegevust, tema ringsõite ja kohtumisi usklikega. Paavstil oli varem tavaks oma ihukaitsjaid kättpidi tervitada, aga see jäi ära pärast seda, kui 11 ihukaitsjal tuvastati koroonaga nakatumine.

Vatikanis on kehtestatud näomaski kandmise kohustus nagu mujal Itaalias, aga paavst ise pole maski avalikult kandnud. Paavst Franciscus kuulub oma vanuse tõttu koroona riskigruppi, ühtlasi on tal nooruses eemaldatud osa kopsust.

Covid-19 Live Updates: Latinos and Blacks Still Hit Hardest, C.D.C. Says.

Latino and Black Americans died in disproportionately high numbers relative to the general population from May to August this year, according to a report issued by the Centers for Disease Control and Prevention on Friday. Latino deaths rose by more than 10 percent over that period, the largest increase of any group.

Kommentaarid
(Külastatud 178 korda, 1 külastust täna)