Rattur sõitis Helsingis otsa 3-aastasele poisile ja lahkus sündmuskohalt

Helsingis sõitis jalgrattur 1. oktoobril päise päeva ajal otsa 3-aastasele poisile ja jättis poisi hätta. Poisi isa imestab, et nüüd kehtivad päris džungli seadused.

3-aastane Stefan jäi auto alla Helsingi lääneosas asuvas Pikku Huopalahti piirkonnas, kus liigub palju peresid ja väikseid lapsi. Poiss sai kerge peapõrutuse, tal tuli välja tõmmata mõned hambad ning tema näol olid sinised plekid, vahendab Iltalehti.

Õnnetus juhtus siis, kui lapsevanem tuli lastega lasteaiast ning jäi nendega hoovi mängima. 3-aastane laps astus kõnniteele, kus rattur sõitis suure kiirusega talle otsa. Laps lendas löögist 1,5-2 meetrit eemale.  Laps hakkas nutma ja verd oli igal pool.

Jalgrattaga naine korraks peatus, aga siis sõitis edasi, ilma kontaktandmeid jätmata. Ümbruskonnas on mitmeid lasteaedu ja seal liigub palju lastega peresid.

Lapse ema ütles, et veetis pärast seda lapsega 6 tundi haiglas. Mõned päevad hiljem oli veel operatsioon, kus eemaldati lapsel esihambad. Naaber rääkis, et see oli lühikese aja jooksul juba neljas taoline juhtum.

Lapse isa imestab, miks sõidavad ratturid kõnniteel suure kiirusega. Piirkonnas on mitu lasteaeda. Rattur ei suutnud reageerida, kuna kiirus oli väga suur. Samas peab rattur valima sellise kiiruse, et saaks reageerida, kui teele astub laps või koer.

Lapse isa räägib, et tegemist on päris džungli seadustega. Vanemad tegid asja kohta kuriteoteate ning politsei on asunud asja uurima. Kahtlusalust pole veel tabatud. Asja uuritakse kui liikluse ohustamist. Samas juhib politsei tähelepanu, et ka lapsevanemad on vastutavad lapse heaolu eest väljaspool kodu. Rattur ei oska arvestada sellega, et sisehoovist võib hüpata laps tänavale kõnniteele.

Pyöräilijä törmäsi 3-vuotiaaseen poikaan Helsingissä, poistui paikalta jättämättä yhteystietoja – Isä ihmettelee: “Tänä päivänä on ihan viidakon lait”

Onnettomuus tapahtui päiväsaikaan alueella, jossa on paljon lapsiperheitä ja päiväkoteja. Kolmevuotias Stefan-poika jäi pyörän alla Helsingin Pikku Huopalahdessa lokakuun ensimmäinen päivä. Poika sai vanhempien mukaan lievän aivotärähdyksen ja häneltä jouduttiin poistamaan hampaita ja pojan naama oli aivan mustelmilla. – Hain lapset läheisestä päiväkodista, ja jäimme kodin sisäpihalle leikkimään.

Kommentaarid
(Külastatud 570 korda, 1 külastust täna)