Peretragöödia Tamperes – mees peksis surnuks oma eaka ämma

Pirkanmaa kohtus on praegu menetluses süüasi, kus keskealist meest süüdistatakse oma 85-aastase ämma tapmises.

Juhtum oli 18. juulil Tamperes, kus elasid koos keskealine abielupaar ja 85-aastane ämm. Abielupaar asus ämma juurde elama pärast seda, kui müüsid aasta algul oma maja, vahendab Iltalehti.

Abielumees oli varem saanud raske tervisekahjustuse ning ta ei näinud enam korralikult. Kuriteo päeval oli peres olnud tüli, mille tulemusel läks naine kodust minema. Mees oli väidetavalt öelnud, et „kui ära ei lähe, siis annan kolaka”.

Mingi aja pärast helistas kodust lahkunud naine oma emale. Mees küsis ämmalt, kes helistas. Ämm vastas, et üks „tuttav”. Naine jutu järgi oli ema olnud hirmul. Hiljem haiglas kuulis naine oma emalt, et mees oli telefoni ära võtnud.

Ajal, kui naine oli ära, peksis mees oma ämma läbi. Mees lükkas eaka naise vastu klaasvitriini ning tagus teda. Terariista ta ei kasutanud, aga löögid olid tugevad.

Alumise korruse naabrinaine kuulis ülevalt tugevat kolksatust ning naise häält: „Aidake, aidake.” Pärast seda oli kuulda väiksemaid kolksatusi.

Naaber jooksis trepist üles, helistas uksekella ja hüüdis postiluugist sisse: „Avage uks, muidu helistan politseisse.” Ust ei avatud. Naaber kuulis veel „Aidake” hüüdu.

Naaber läks välja ootama politsei saabumist. Ametivõimud saabusid 10-15 minuti pärast. Kiirabi viis eaka naise Tampere haiglasse. Naabrinaise väitel polnud ülakorruselt varem olnud kuulda mingit lärmi.

Vastuvõtul tuvastas arst, et eaka naise teadvus oli hägustunud. 85-aastane naine suutis aga rääkida, kes teda oli löönud. Samuti suutis ta rääkida oma tütrega. Paari nädala pärast vanur suri.

Prokurör nõuab mehele karistust tapmise eest, alternatiivina ka peksmise ning surma põhjustamise eest. Naine peab samuti meest oma ema tapjaks. Lisaks taotleb naine mehelt 10 000 eurot kahjuhüvitist ning 649 eurot haiglakulude katteks.

Naine ei tea aga põhjust, miks mees tema emale kallale läks. Mehe ja ema vahel mingit tüli ei olnud. Naise väitel on haigus mehe ära rikkunud.

Surnud naise teine tütar nõuab mehelt 8000 eurot kahjutasu. Mees aga end tapmises süüdi ei tunnistanud. Ta ütles, et vigastas naist, aga ei löönud teda.

Mees põhjendas juhtunut halva nägemisega. Ta väitis, et ei teadnud, keda ta lõi. Ta väitis, et teda oli ähvardatud ja arvas, et korterisse on tulnud keegi võõras inimene. Mehe arvates oli ta enne seda korteris üksi. Ta arvas, et ämm läks koos naisega välja.

Samas oli mees pärast juhtunut politsei ülekuulamisel öelnud, et teadis, et kannatanu oli tema ämm. Kohus leidis vaheotsuses, et süüalune teadis, et kannatanu oli tema ämm. Mees oli ämma häälest ära tundnud. Mees oli elanud pool aastat ämma korteris ja tundis ämma ka varasemast.

Lisaks tuvastas kohus, et mees oma ämma lõi. Kannatanu oli rääkinud peale juhtunut löömisest ning arst tuvastas löömisele viitavad vigastused.

Kohus aga ei teinud veel otsust, kas mees on süüdi tapmises või surma põhjustamises. Süüalune nimelt taotles kohtupsühhiaatrilist ekspertiisi. Kohus leidis, et taotlus on põhjendatud ning kannatanu tütred ei olnud sellele vastu. Kohus jätkub peale kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi valmimist.

Perhetragedia Tampereella – vävy ruhjoi anopin kuoliaaksi, naapuri kuuli avunhuudot

85-vuotias nainen kykeni kertomaan lääkärille kuka häntä potki ja hakkasi, mutta menehtyi vammoihinsa pari viikkoa myöhemmin sairaalassa. Keski-ikäistä tamperelaismiestä syytetään anoppinsa taposta Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Syytetyn vaimo yhtyi syyttäjän vaihtoehtoiseen syytteeseen, joka on törkeä kuolemantuottamus. Vaimo ei käsitä teon motiivia vaan toteaa: “sairaus on pilannut hyvän miehen”. Tapaus sattui heinäkuun 18.

Kommentaarid
(Külastatud 2,646 korda, 1 külastust täna)