NASA: Kuu peal leiti esimest korda vett

USA kosmoseagentuur NASA leidis Kuu päiksepoolsel küljel jääst koosnevad taskud, millest piisaks inimkoloonia ülalpidamiseks.

Jääd leidub Kuul ligi 40 000 ruutkilomeetril ja sellest piisab, et toota Kuu pinnal hapnikku, vett ja raketikütust, vahendab Daily Mail.

Avastus tähendab seda, et inimese viibimine Kuu pinnal võib tulevikus olla pikem kui see seni on olnud. Astronaudid saavad Kuu pinnal leiduvad vee molekulid muuta hapnikuks ja joogiveeks. Veest saab vajadusel toota ka raketikütust.

NASA: ‘Up to 15,000 square miles’ of water found on the moon

Scientists have found the unique molecular signature for water on the moon Proves that water, likely as ice and trapped in glass, exists on the lunar surface Study estimates up to 40,000 square km of water hidden in cold traps in craters NASA has today confirmed, for the first time, that there is water on the sunlit surface of the moon.

Kommentaarid
(Külastatud 795 korda, 1 külastust täna)