KUUM: Vaasas tuleb nakatumisi üha juurde, viirus levis koos õpilastega Tamperesse

Pohjanmaal Vaasas lisandus täna reedel 67 uut koroonaviirusega nakatumist. Viirus levis koos õpilastega Vaasast edasi Tamperesse.

Vaasas on kokku tuvastatud 451 koroonaga nakatumist. Vaasas on kahe viimase nädalaga olnud 100 000 elaniku kohta nakatumisi 202, vahendab Iltalehti.

Vaasas on praegu koroona ulatusliku kontrollimatu leviku faas. Vaasa keskhaigla on valmis pandeemia levikuks. Eile neljapäeval lisandus Vaasas 50 uut koroonaga nakatumist.

Viirus levis Vaasast Pirkanmaale Tamperesse, kui Tampere õpilased käisid Vaasas bussireisil.

Vaasas lähevad koolid üle distantsõppele. 4-9. klassid jäävad koju alates esmaspäevast. Vanemad klassid on distantsõppel kuni vähemalt 25. oktoobrini ja 4-6. klassid 19. oktoobrini. Pärast seda hinnatakse olukorda uuesti.

Vaasa linna nakkushaiguste peaarst Heikki Kaukoranta ütles varem, et tagasiteed vanasse normaalsusesse ühiskonnas enam ei ole. Selline elu, nagu oli aasta tagasi, ei tule enam tagasi, ütles Kaukoranta. Viirus on tulnud selleks, et jääda.

Vaasassa 67 uutta koronavirustapausta: Levisi opiskelijoiden mukana Tampereelle

Koronavirusta levisi Vaasasta ainakin Tampereelle opiskelijaseurueessa. Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu 67 koronavirustapausta lisää. Tapauksia on nyt 451. Kahden viimeisimmän viikon ilmaantuvuusluku 100 000 henkilöä kohden piirin alueella on 202. Tilannetta on kuvattu vakavaksi. Vaasan sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Vaasan keskussairaala toimii tällä hetkellä normaalisti, mutta on tehostetussa valmiudessa pandemian suhteen.

Kommentaarid
(Külastatud 387 korda, 1 külastust täna)