KUUM: Soome valmistab ette karmimaid koroonapiiranguid – tulevad rangemad kogunemispiirangud ja osa õpilasi saadetakse distantsõppele

Soome valitsus valmistab ette karmimamid koroonapiiranguid, mis tähendab rangemaid kogunemispiiranguid ning osa õpilaste suunamist distantsõppele.

Valitsus kiirustab uute piirangutega, sest koroona olukord muutub Soomes üha hullemaks ja eile neljapäeval lisandus ühe ööpäevaga ligi 300 uut koroonaga nakatumist, vahendab Yle.

Soome Yle andmete põhjal tulevad esmajärjekorras karmimad piirangud kogunemistele ning gümnaasiumide ja kutsekoolide õpilased suunatakse distantsõppele. Vastavad eelnõud peaks olema valmis järgmise nädala algul.

Praegu kehtib Soomes kogunemispiirang 50 inimest. Sellest suurema kogunemise puhul peab tagama ohutu distantsi inimeste vahel. Seda numbrit tahetakse nüüd 50 pealt allapoole tuua.

Soome gümnaasiumide ja kutsekoolide õpilased peavad jääma valitsuse eelnõu kohaselt koduõppele vähemalt seal, kus nakkuse levik on kiire. Sellised piirkonnad on muu hulgas Helsingi ja Uusimaa, Turu ümbrus ja Tampere ümbrus.

Ensi viikko voi tuoda tiukempia koronarajoituksia – kokoontumisrajoituksia sekä lukioiden ja ammattikoulujen etäkoulua valmistellaan

Koronarajoituksista osasta päättää hallitus ja osasta alueiden viranomaiset. Koronatilanne on huonontunut dramaattisesti viime päivinä. Hallitus valmistelee kiireisesti uusia suosituksia, joilla yritetään estää tartuntojen leviämistä. Torstaina tartuntaluvut olivat syksyn korkeimmat, lähes 300 uutta tartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) (siirryt toiseen palveluun) . Torstaina Suomessa tilastoitiin 34 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

Kommentaarid
(Külastatud 2,228 korda, 1 külastust täna)