KUUM: Saksamaal möllab koroona, kehtestatakse pikaks ajaks karmid piirangud

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel kohtus täna kolmapäeval, 28. oktoobril liidumaade juhtidega ning ühiselt otsustati kehtestada mitmeks kuuks karmid piirangud, et vältida haiglate ülekoormamist koroonapatsientidega.

Kohtumisi piiratakse nii, et väljaspool kodu tohib kohtuda vaid ühe majapidamise esindajatega ning kokku ei tohi kokku saada üle 10 inimese, vahendab AFP.

Poed ja koolid jäävad avatuks, aga kinni pannakse söögikohad, teatrid ja baarid. Reeglite rikkumise eest on ette nähtud karistus, aga seda täpsemalt ei fikseeritud, mida reeglite rikkumine tähendab, vahendab The Local.

Saksamaal on koroonaga nakatumine paisunud nii suureks, et ametivõimud ei suuda enam kõigi juhtumite allikat tuvastada. Nüüd on plaan selline, et piirangud kehtivad terve novembrikuu, et oleks võimalik jõuludeks olukord kontrolli alla saada ja et pered saaks koos jõule tähistada.

Täna kolmapäeval tuli Saksamaal juurde ligi 15 000 uut koroonaga nakatumist, edastas Robert Kochi instituut. Uusi koroonasurmasid registreeriti 85. Kokku on Saksamaal nüüd 10 183 koroonasurma.

No Title

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 643 korda, 1 külastust täna)