KUUM: Rootsis püstitati uus koroonaga nakatumiste rekord – 3254 uut nakatumist

Rootsis püstitati täna neljapäeval, 29. oktoobril uus ööpäevane koroonaviirusega nakatumiste rekord, mis on 3254 nakatumist.

Rekordiline oli ka eilne kolmapäevane uute nakatumiste arv – 2820, teatas Rootsi terviseamet Folkhälsomyndigheten.

Kõrge nakatumiste arvu tõttu on hakatud kehtestama piiranguid Stockholmi, Lääne-Götamaa ja Ida-Götamaa piirkondades. Piirangud jõustuvad koheselt ja kehtivad vähemalt kuni 19. novembrini, võimalik, et ka kauem.

Rootsi terviseameti andmetel on nüüd soovitatav vältida füüsilisi kontakte kõigiga, välja arvatud samas majapidamises elavad inimesed. Uued soovitused õhutavad vältima viibimist kaubanduskeskustes, raamatukogudes, muuseumides, ujulates ja treeningsaalides.

Lisaks soovitatakse Rootsis vältida koosolekuid, kontserte ja spordivõistlusi. Soovitus ei puuduta laste ja noorte sporditegemist.

Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell ütles, et nakatumised on toimunud näiteks pidudel ja söögikohtades, kuhu inimesed on kogunenud peale tööpäeva.

Rootsi terviseamet on juba varem kehtestanud soovitused Skåne ja Uppsala piirkondadele.

Täna neljapäeval teatati Rootsis lisaks rekordilisele nakatumiste arvule ka 7 uuest koroonasurmast. Kokku on Rootsis registreeritud alates epideemia algusest 5934 koroonasurma.

Nädalas tehakse Rootsis ligi 160 000 koroonatesti ja neist 5 protsenti on positiivsed, mis näitab, et viirus on ühiskonnas laialt levinud. Kevadel testiti Rootsis ligi 20 000 inimest nädalas. Viiruse praegune levik on hakanud koormama haiglaid, aga olukord pole veel nii hull kui oli kevadel ja suvel.

Teisipäeval oli Stockholmi piirkonna haiglates 119 koroonapatsienti, mis pole veel saavutanud kevadist taset, mis oli üle 600. Küll aga soovitatakse nüüd midagi ette võtta, et olukord ei kujuneks nii hulluks nagu oli kevadel. Näiteks aprillis oli päevi, mil Rootsis olid kõik intensiivravi kohad hõivatud. Praegu on üle Rootsi intensiivis 56 koroonapatsienti ja sellele lisaks muudes osakondades veel 391 koroonapatsienti.

Kommentaarid
(Külastatud 931 korda, 1 külastust täna)