KUUM: Rootsis on koroonapaanika, Tegnell ähvardab ühistranspordi seisma panna

Rootsis on tekkinud koroonapaanika, sest nakatumiste arv kasvab kiiresti üle terve riigi. Neljapäeval tuvastati Rootsis 3254 ja reedel 3188 uut koroonaga nakatumist.

Koroona olukord on halvenemas 17-s Rootsi 21-st maakonnast. Kokku on Rootsis nakatumisi juba 124 355. Riigis on registreeritud 5938 koroonasurma, vahendab Aftonbladet.

Rootsis on juba kehtestatud karmid piirangud. Viies piirkonnas (Uppsala, Skåne, Stockhomi ning Ida- ja Lääne-Götanmaa piirkonnas) on antud elanikele soovitus vältida käimist muuseumis, raamatukogus, kõigis poodides, välja arvatud elutähtsad poed ja apteegid. Samuti on soovitatud vältida kõiki kontakte, välja arvatud oma majapidamine.

Rootsis Linköpingis on kõik üritused ära jäetud ning ujulad ja kunstimuuseumid suletud kolmeks nädalaks.

Stockholmi Sahlgrenska haiglas on kõik vähemolulised lõikused edasi lükatud vähemalt nädalaks ajaks, et saaks tegeleda koroonapatsientidega. Göteborgis suletakse treeningsaalid ning ujulad ja jäähallid kolmeks nädalaks.

Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell hoiatab, et kui nakatumiste arv ei vähene, siis on võimalikud uued karmimad piirangud. Võimalik on ühistranspordi sulgemine. Samuti võidakse suunata inimesi rohkem kodutööle.

Uued piirangud on löök Rootsi majandusele. Majandusminister Magdalena Andersson on lubanud Rootsi ettevõtetele kriisiabi.

Rootsis on nakatumiste arv viimase 14 päevaga 100 000 elaniku kohta kerkinud üle 100. Soome võib piiranguteta sõita siis, kui riigis on nakatumiste arv 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul alla 25. Euroopas täidab seda nõuet veel ainult Vatikan.

Soome ja Rootsi vaheline piir oli septembris turistidele avatud vaid hetke. Praegu eeldatakse Rootsist saabujatelt 10 päeva pikkust vabatahtlikku karantiini. Karantiini võib katkestada, kui on ette näidata kaks negatiivset koroonatesti, vahendab Ilta-Sanomat.

Tegnells varning: Kan bli nödvändigt att stänga delar av kollektivtrafiken

Undvik alla sociala sammanhang och träffa bara de du bor med. Det är det enkla, men tuffa budskapet till invånarna i tre regioner där smittan och sjukhusfallen nu ökar i en oroande takt. – Folk ser inte de höga dödstalen och tror att det är lugnt, det är det inte, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Stockholm.

Kommentaarid
(Külastatud 2,592 korda, 1 külastust täna)