KUUM: Itaalias pööras koroonaga nakatumine tõusule, suletakse koolid, kehtestatakse komandanditund

Itaalias pööras reedel koroonaga nakatumine järsku tõusule, kui tuvastati korraga üle 10 000 uue nakatumist. Nüüd kavatsetakse sulgeda koolid ja kehtestada komandanditund ehk öine väljas liikumise keeld.

Eriti hull on olukord Itaalia põhjaosas Lombardias, kus oli suur puhang ka kevadel. Itaalias suletakse baarid, restoranid, kohvikud, kinod ja koolid, vahendab Telegraph.

Itaalias plaanitakse lisaks keelata jalgpallimängud, seda nii profi kui amatööride tasemel. Kõige suurem on nakatumine Itaalia põhjaosas Lombardias, kus tuvastati üle 2000 uue juhtumi.

Itaalias on intensiivravi kohad juba otsakorral, samuti kavatsetakse piirata alkoholi müüki baarides.

Koroonaga nakatumised on pööranud tõusule ka mujal Euroopas. Saksamaal tuvastati laupäeval 7840 juhtu, mis on uus rekord. Kantsler Angela Merkel soovitas lõpetada igasugune reisimine, jätta ära peod ning püsida kodus.

Italy ‘to close high schools’ as second coronavirus wave sweeps Europe

Chancellor Angela Merkel urged Germans to come together like they did in the spring to slow the spread of the coronavirus as the country posted another daily record of new cases. The country’s disease control centre reported 7,830 cases overnight, a new record, on Saturday.

Kommentaarid
(Külastatud 641 korda, 1 külastust täna)