KUUM: Hollandis koroonaga asi väga hull, peaminister ähvardab riigi lukku panna

Hollandis tuli täna laupäeval, 10. oktoobril viimase ööpäevaga juurde ligi 6500 uut koroonaviirusega nakatumist. Riigis on viimase kahe nädalaga olnud 160 nakatumist 100 000 elaniku kohta ja valitsus ähvardab 17 miljoni elanikuga riigi lukku panna.

Hollandist on viimastel päevadel saanud üks koroonaviiruse epitsentreid maailmas. Nädala ajaga kasvas uute nakatumiste arv 64 protsenti, eelmisel laupäeval tuvastati ligi 3900 uut juhtu, vahendab Daily Mail.

Hollandi peaminister Mark Rutte ähvardas reedel, et kui olukord ei parane, siis tuleb kehtestada karmimad meetmed. Rutte ütles, et järgnevad 72 tundi on otsustavad.

Hollandis pole veel näomaskide kandmise kohustust välitingimustes kehtestatud, kuigi seda on soovitatud ja valitsus on saanud selleks parlamendilt loa. Hollandis on probleeme ka testimisega, mistõttu testitakse ainult terviseprobleemidega inimesi. Näiteks Saksamaal testitakse ka neid, kel puuduvad sümptomid. Näomaskid on Saksamaa kauplustes kohustuslikud alates suvest, aga Hollandis kehtestati alles eelmisel nädalal näomaskide kandmise soovitus siseruumides.

Dutch PM gives ultimatum as Holland records 6,500 Covid cases

Officials issued the ultimatum to the Netherlands 17million citizens on Friday Country has an infection rate of 160 cases per 100,000 people at present This is far above England’s 59 per 100,000, but experts warn it could catch up Holland has diagnosed a record 6,500 cases in the last 24 hours, after the country’s Government warned it would be forced to impose tighter restrictions by the end of the weekend if infections did not start to drop.

Kommentaarid
(Külastatud 2,722 korda, 1 külastust täna)