KUUM: Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen jäi karantiini pärast kokkupuudet koroonahaigega

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen jäi karantiini pärast seda, kui puutus Portugalis kokku inimesega, kel tuvastati hiljem koroonaviirus.

Von der Leyen osales ühel kogumisel Portugalis Cascaisis, kus oli inimene, kel hiljem tuvastati koroonaviirus. Kohtumine oli teisipäeval, isikul tuvastati koroona eile esmaspäeval. Pärast kokkupuudet nakatunuga osales von der Leyen Brüsselis Euroopa riigijuhtide kohtumisel neljapäeval ja reedel.

Von der Leyen ütles sotsiaalmeedia vahendusel, et teda testiti neljapäeval ja see oli negatiivne. Eile esmaspäeval andis ta uue koroonaproovi ja ta on karantiinis tänase teisipäevani. Karantiini tõttu pidi ta ära jätma eelnevalt planeeritud visiidi Kreekasse.

Portugallane, kellega kokkupuute tõttu pidi von der Leyen karantiini jääma on Portugali riiginõukogu liige, advokaat Antonio Lobo Xavier.

No Title

I would have loved to go to Greece this week but coronavirus is making things difficult. I’m now in self isolation. I am very sorry, and I promise to visit Greece as soon as the situation allows it. Ευχαριστώ! pic.twitter.com/pl0VxU912P

Kommentaarid
(Külastatud 156 korda, 1 külastust täna)