Kurb uudis: Rootsis jäävad jõulud ära

Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell pöördus täna avalikkuse poole soovitusega jätta tänavu suguvõsade jõulupeod korraldamata.

Tegnell ütles, et pandeemia ajal pole kohane tähistada jõule nii, et suur hulk sugulasi üle terve riigi kokku koguneb, vahendab Aftonbladet.

Tegnell samas ei täpsustanud, kui palju inimesi tohib korraga jõule tähistada. Tema väitel võib jõule tähistada väiksema seltskonnaga, kellega niisamutigi tihedalt kokku puututakse ja kui leitakse ruumid, kus inimesed pole tihedalt koos. Eriti oluline on, et eakad sugulased hoiaks ohutut vahet.

Tegnell ütles Aftonbladetile, et tähistab ise jõule väikses seltskonnas pereringis.

Rootsis on viimastel päevadel koroonaviirusega nakatumised taas kasvule pööranud. Rootsis kaotati eile neljapäeval piirangud, mis puudutasid eakaid, üle 70-aastaseid inimesi, kel soovitati alates aprillikuust koduseinte vahel püsida.

Tegnells julbesked: Glöm stora släktkalas

Julen närmar sig och i många familjer pågår nog julplaneringen för fullt. Men nu slår statsepidemiologen larm inför julfirandet – gigantiska släktkalas är inte lämpliga. – Själv tänker jag fira i en liten familjekrets, säger Anders Tegnell. Det här året har minst sagt sett annorlunda ut på grund av coronapandemin.

Kommentaarid
(Külastatud 3,036 korda, 1 külastust täna)