Koroonapaanika Euroopas: nakatumine rekordiliselt kõrge paljudes riikides

Bosnia ja Hertsegoviina, Horvaatia, Itaalia, Poola, Saksamaa, Slovakkia, Sloveenia, Šveits ja Tšehhi Vabariik tuvastasid eile neljapäeval, 15. oktoobril rekordilised uued koroonaviirusega nakatumised.

Itaalias registreeriti eile 83 uut koroonasurma, mis on kahekordne tõus võrreldes kolmapäevase 43-ga. Saksamaa kantsler Angela Merkel hoiatas liidumaade juhte katastroofi eest, kuna nad polnud nõus kaasa minema tema meetmete karmistamise plaaniga, vahendab Daily Mail.

Merkel oli liidumaade juhtidega kuri kolmapäeva õhtul märkides, et Saksamaal kokku lepitud meetmed pole piisavad koroonakatastroofi ärahoidmiseks. Saksamaal lepiti kokku, et baarid ja söögikohad suletakse õhtul kell 23 ning näomaski kandmine on kohustuslik rahvarohketes avalikes kohtades.

Saksamaal lisandus eile neljapäeval 6638 uut koroonaga nakatumist ja registreeriti 33 koroonasurma. Nakatumiste arv on Saksamaal nädalaga kolmekordistunud, aga jääb veel alla mitmete teiste Euroopa riikide tasemele. Merkel ütles, et talle ei tee muret mitte nakatumiste suur number, vaid selle kiire kasv, mis on vaja kontrolli alla saada. Vastasel korral lõppeb asi halvasti.

Saksamaa naaberriikides on juba ette võetud karmid meetmed viiruse leviku tõkestamiseks. Hollandis suleti baarid ja restoranid, Tšehhis pandi kinni koolid. Tšehhis tuvastati ainuüksi kolmapäeval 9500 uut nakatumist, mis on suur arv 10 miljoni elaniku kohta. Sõjaväelased püstitavad suure välihaigla Praha näituste väljakule. Osa Tšehhi koroonapatsiente on kavas viia ravile Saksamaale.

Prantsusmaal lisandus kolmapäeval 22 000 uut koroonaga nakatumist. President Emmanuel Macron kuulutas välja eriolukorra ja kehtestas 18 miljoni elaniku, nende seas Pariisi elanikele alates laupäevast öise liikumiskeelu. Prantsusmaal hakkavad komandantitunni ajal korda valvama 12 000 politseinikku, ettevõtetele kompenseeritakse tekitatud kahju 1 miljardi euro ulatuses. Prantsuse president Jean Castex ütles, et paljud arvasid, et kriis on möödas, aga tegelikkuses see nii ei ole.

Poolas lisandus eile neljapäeval ligi 9000 uut nakatumist. Poola on samuti kehtestanud maskikandmise kohustuse ja piiranud kogunemisi. Portugal piirab kogunemisi 5 inimesega ja tahab kehtestada üldise maskikandmise kohustuse väljaspool kodu.

Isegi Rootsi, mis on tuntud oma liberaalse suhtumise poolest kavandab uusi piiranguid. Peaminister Stefan Löfven ütles, et paljud inimesed ei järgi soovitusi, mistõttu on vaja piiranguid karmistada.

Angela Merkel warns Germany is heading for ’disaster’

Bosnia and Herzegovina, Croatia, Czech Republic, Germany, Italy, Poland, Slovakia, Slovenia and Switzerland all recorded record numbers of infections In addition, many countries are seeing increased hospitalisations and deaths Italy recorded another 83 deaths Thursday, nearly double the 43 on Wednesday Merkel lost her temper Wednesday night after state leader refused to sign off on her lockdown proposal: ‘What we’ve agreed is not enough to ward off disaster’ Angela Merkel has warned Germany is heading for ’disaster’ after regional leaders refused to sign off on her tough new coronavirus measures amid surging cases in Europe.

Kommentaarid
(Külastatud 1,470 korda, 1 külastust täna)