Kohutav õnnetus Soomes: 13-aastased noorukid põgenesid autoga politsei eest, auto sõitis kraavi ja süttis põlema

Sündmuskohal olnud politseinik räägib, mida ta nägi, kui neli 13-aastast noorukit põgenesid autoga politsei eest, auto kraavi sõitis ja põlema süttis. Politseinik loodab, et lapsevanemad räägivad seda lugu oma lastele.

Õnnetus juhtus ööl vastu eilset neljapäeva Vaasas Tarhaajantiel, kui politsei eest põgenenud auto sõitis kiirtee pealesõidu juures teelt välja ja süttis põlema.

Vanemkonstaabel Emil kirjeldab Pohjanmaa politsei sotsiaalmeedia küljel, mida ta nägi, kui sündmuskohale jõudis. „Me peatusime ja läksid auto juurde. Auto juures lamas neli noorukit, kellest kaks olid teadvuseta ja kaks teadvusel. Teadvusel olnud noorukid kaebasid valu ja rääkisid segaselt.”

Vanemkonstaabel võttis ühest noorukist kinni, tõstis ta üles ja küsis: Palju teid seal autos oli? Kas keegi on veel autos?

Nooruk vastas politseinikule kiiresti, et neid oli neli. „Kõik on väljas, ole hea, aita neid,” ütles nooruk.

Vanemkonstaabel andis teadvusel olevatele noorukitele korralduse õnnetuspaigalt kiiresti lahkuda, kuna auto oli põlema süttimas. Kõik noorukid aga omal jõul lahkuda ei suutnud.

Auto juures lamas kaks liikumatut keha, kes olid vaid mõne sentimeetri kaugusel tulest. Politseinik võttis mõlemil vöökohast kinni, tõstis nad üles ja jooksis koos teistega õnnetuspaigalt minema. 30 sekundi pärast oli auto üleni leekides, rehvid lõhkesid ja tükke lendas ümberringi laiali.

Politseinik märgib, et rääkis selle loo, et lapsevanemad saaksid oma hoolealuseid selliste asjade eest hoiatada. Kedagi pole vaja süüdistada, aga tuleb mõelda oma tegude tagajärgede peale. Vanemkonstaabel lisab, et oli suur ime, et kõik autos olnud noorukid ellu jäid.

Politseinik kirjutab, et asi sai alguse Rantatiel, kui üks ebakindlalt liikunud auto äratas politsei tähelepanu. Politsei peatas auto kinni, et juhiga rääkida, aga juht akent ei avanud ja sõitis järsku minema. Kiirtee pealesõidule sõites kadus auto politseil hetkeks silmist ja siis oli autot uuesti näha metsa ääres. Auto oli juba leekides. Hiljem selgus, et auto oli teinud 48-meetrise õhulennu. Ainult ühel autos olnutest oli kinnitatud turvavöö. Ülejäänud lendasid autost välja, kui auto pärast õhulendu maha kukkus.

Auto kiirus oli õnnetuse hetkel hinnanguliselt 140 km/h. Kõik autos olnud viidi haiglasse. Halli värvi auto hävis õnnetuses täielikult. Mootoriruum on põlenud ja plastikust detailid sulanud.

https://www.facebook.com/pohpolost/posts/3887200887991878?cft[0]=AZVGtqRUyWBbTb786XqXC39CKs8rOLebv5HYICR51eDP3L67bOcBfZQJj2wmAFnwG-DurqZetaReb5IUOmpdwgGU7-X-l8Y9XqqzV_UL63cRSoyhEg72nL3AGfCK0dM43xHlYHOxqAQX9swfsTIa2St8r40L7zyhHV06PnPSxp_l8WAvnX2MWJo7BEOnG63HVeI&tn=%2CO%2CP-R

Kommentaarid
(Külastatud 17,442 korda, 1 külastust täna)