Karm hinnang: Helsingi piirkonnas ollakse juba lähedal koroona ulatusliku leviku faasile – mida see tähendab?

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonnas ollakse juba lähedal koroonaviiruse ulatusliku leviku faasile. See tähendab karmimaid piiranguid.

Täna neljapäeval olid valitsuse soovitused põhiliselt seotud koroona kiire leviku faasiga, aga kui ollakse ulatusliku leviku faasis, siis on piirangud veel karmimad. Näiteks avalikud üritused võidakse ära jätta ja avalikud asutused sulgeda, vahendab MTV.

Ulatusliku leviku faas tähendab muu hulgas seda, et koroonaga nakatumiste arv viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta on 18-50. Ulatusliku leviku faasis suureneb nakatumiste arv päevas kümneid protsente ja tuvastada suudetakse vähem kui poolte nakatumiste allikas.

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS halduspeaarst Teppo Heikkilä ütles, et HUS-i piirkonnas ei ole käes veel ulatusliku leviku faas, aga see aeg ei pruugi olla enam kaugel. Heikkilä väitel on märke, et ulatusliku leviku faas on peagi käes.

Samas ei oska Heikkilä prognoosida, millal võib ulatusliku leviku faas saabuda.

Pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et haiglaravi vajavate koroonapatsientide arv on alates septembrikuust kahekordistunud, kuigi muu maailmaga võrreldes on olukord Soomes siiski veel väga hea.

Heikkilä väitel on ka HUSi piirkonnas koroonapatsientide arv suurenenud, ent olukord on kontrolli all. Heikkilä ütles, et kuigi nakkus levib, on olukord haiglates veel rahulik. Nii raviosakondades kui intensiivis on koroonapatsiente veel suhteliselt vähe.

Kommentaarid
(Külastatud 1,341 korda, 1 külastust täna)