Jyväskylä suur koroonapuhang sai alguse uue kristliku ühenduse ürituselt

Jyväskylä suur koroonapuhang sai 27. septembril alguse Valorinne kogudusesaalist, kus pidas usuüritust uus kristlik ühendus Association du Ministère de Jèsus-Christ pour la Dèlivrance des Nations (A.MI.JE.DE.N).

Ühenduse juht, pastor Dunia Buloba ütles, et üritusel osales kolm inimest, kes olid varem saanud nakkuse ühelt sünnipäevalt, vahendab Keskisuomalainen.

Buloba rõhutas, et pole teada, et kõik nakatumised olid pärit just usuürituselt. Nakatumised tulid lihtsalt välja pärast seda, kui kõiki üritusel olnud inimesi testiti.

Jyväskylä linnavalitsuse andmetel osales üritusel üle 100 inimese. Nende hulgas oli täiskasvanuid, lapsi ja noorukeid mitmelt poolt Jyväskyläst. Buloba väitel polnud kohal üle 100 inimese, vaid oli üle 60.

Jyväskylä linnavalitsuse andmetel on usuüritusega seotud 50 nakatumist. Karantiini on suunatud tänase esmaspäevase seisuga ligi 700 inimest.

Valorinne kogudusemaja omanikud on Jyväskylä organisatsioonid Keljon Työväenyhdistys ry ja spordiselts Keljon Viesti ry.

Keljon Viesti juht Petri Hagman ütles Iltalehtile, et 27. septembril oli tegemist migrandi taustaga inimeste usuüritusega. Nende hulgas oli ilmselt nakatunuid. Usuühendus on Valorinne peosaali kasutaja. Ühendusel olid üritused pühapäeviti, aga nüüd on need ära jäetud kuni aasta lõpuni.

Jyväskylän koronatartuntojen leviämispaikka selvisi: uusi uskonnollinen yhdyskunta, joka kokoontuu Valorinteellä – pastorin mukaan loppuvuoden tapahtumat on nyt peruttu

Jyväskylässä viime viikon lopulla paljastunut koronavirustartuntojen ryvästymä jäljittyy nuoreen uskonnolliseen yhteisöön, joka on rekisteröitynyt vasta tänä vuonna. Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 3 kk 15 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille. Voit myös katsoa muut edulliset tilausvaihtoehdot (esimerkiksi. 24 h digitilaus vain 2 €).

Kommentaarid
(Külastatud 511 korda, 1 külastust täna)