Itaalias kasvab taas koroonaga nakatumine, maskikandmine tahetakse muuta kohustuslikuks ka välitingimustes

Itaalias, kus koroonaga nakatumine on taas tõusuteel, tahetakse muuta maskikandmine kohustuslikuks igal pool väljapool kodu.

Roomaga piirnev Lazio ja Napoliga piirnev Campania on juba muutnud maskikandmise igal pool kohustuslikuks. Nüüd tahetakse sama asja laiendada üle terve Itaalia, vahendab Daily Mail.

Maskikandmise kohustusest üle riigi rääkis eile teisipäeval riigi terviseminister Roberto Speranza. Itaalias lisandus laupäeval 2844 uut koroona haigusjuhtu, mis on kõrgeim tase peale aprillikuud. Päevas on Itaalias 30 koroonasurma, mis on palju väiksem kui kevadine tase ligi 1000 koroonasurma päevas.

Itaalias on alates epideemia puhkemisest veebruari lõpus registreeritud ligi 36 000 koroonasurma. Peaminister Giuseppe Conte ütles, et soovib pikendada eriolukorda riigis tuleva, 2021. aasta jaanuari lõpuni. Seni kehtiv eriolukord kestab Itaalias oktoobri keskpaigani ja annab valitsusele suuremad volitused kiirete otsute tegemiseks.

Italy expected to make mask-wearing compulsory OUTDOORS

Lazio and Campania have already made mask wearing mandatory outdoors Authorities are ‘working on a proposal’ to make it a compulsory rule nation-wide On Saturday, Italy saw 2,844 new cases, its highest daily count since April Italy is considering making the use of masks outdoors mandatory nationwide to fight the coronavirus.

Kommentaarid
(Külastatud 296 korda, 1 külastust täna)