Hollandi teadlane arvas ära Donald Trumpi sotsiaalmeedia salasõna – vaata, mis see oli?

Hollandi infoturbe spetsialist Victor Gevers arvas ära USA presidendi Donald Trumpi salasõna Twitteris, kus Trumpil on 87 miljonit jälgijat.

Salasõna oli üsna lihtne, see ei vajanudki erilist häkkimist. Salasõna oli Trumpi oma valimisloosung „maga2020!” (lühend lausest Make America Great Again – Teeme Ameerika uuesti suureks), vahendab de Volkskrant.

Geversil õnnestus ka 2016. aastal Trumpi kontole sisse logida. Nüüd pääses ta kontole sisse viiendal katsel. Hollandi asjatundjad peavad mehe väiteid usaldusväärseteks.

Gevers ütles, et sai kontole sisse pärast nelja erisuguse variandi sisestamist, mis näitab, et kontole ligipääs oli nõrgalt turvatud. Ühtlasi näitab see, et president ei kasuta kontole ligipääsuks kahekordset turvataset.

Kaks päeva pärast seda, kui Gevers oli Trumpi kontole sisse saanud võttis temaga ühendust USA julgeolekuteenistus ja kiitis meest andmeturbe ohu tuvastamise eest. 2016. aastal arvas Gevers samuti ära Trumpi salasõna ja see oli „yourefired” (tõlkes: oled vallandatud), see fraas oli pärit tõsielusaatest „Mantlipärija”.

Dutch Ethical Hacker Logs into Trump’s Twitter Account

The researcher, Victor Gevers, had access to Trump’s personal messages, could post tweets in his name and change his profile. Gevers took screenshots when he had access to Trump’s account. These screenshots were shared with de Volkskrant by the monthly opinion magazine Vrij Nederland. Dutch security experts find Gevers’ claim credible.

Kommentaarid
(Külastatud 1,514 korda, 1 külastust täna)