Helsingisse kerkis soojakutest hoone, kuhu majutati ehitajaid, aga mis on ebaseaduslik

Helsingisse Kalasatama piirkonnas Verkkosaaris on omapärane soojakutest ehitis, kuhu majutati algselt Olympiastadioni remondimehi.

Ehitussoojakud asuvad linna maa peal rendipinnal ja paberite järgi tohib seal olla vaid neli soojakut. Tegelikkuses on neid seal kümmekond, kokku ligi 300 ruutmeetrit pinda. Ebaseaduslikku ehitist on isegi kuulutuse kaudu välja üüritud ja selle eest on küsitud 2500 eurot kuus, vahendab Iltalehti.

Helsingi linnavalitsus on püüdnud maa rentnikuga ühendust saada, aga tulutult. Linna andmetel on tegemist ebaseadusliku ehitisega, kus pole täidetud tervise- ega ohutusnõudeid. Ebaseaduslikku ehitist on kasutatud Olympiastadioni ehitusmeeste majutamiseks.

Linn on rendilepingu üles öelnud. Rentnikku ähvardab trahv 10 000 eurot ja lisaks 2000 eurot iga kuu aja eest alates 1. novembrist 2020, kui ehitist pole likvideeritud. Krundil olevad ehitusjäätmed tuleb samuti eemaldada. Linn kavatseb ka politseile kuriteoteate teha, praegu politsei veel asja kohta teadet saanud pole.

Helsingin kaupungin vuokratontille rakennettiin luvaton konttirakennelma – vuokra-oikeuden haltijaa odottaa jättisakko

Helsingin kaupunki ei ole kuitenkaan onnistunut tavoittamaan tontin vuokra-oikeuden haltijaa. Helsingin Kalasataman Verkkosaaressa on ollut jo pidemmän aikaa outo kyhäelmä kymmenestä kontista. Luvaton rakennus on rakennettu vuokratontille, kaupungilla on kuitenkin ollut vaikeuksia tavoittaa vuokraoikeuden haltijaa. Rakennusta on käytetty Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunnan mukaan luvattomasti asumiseen, ja sinne on majoitettu ainakin Olympiastadion remonttityömiehiä.

Kommentaarid
(Külastatud 3,811 korda, 1 külastust täna)