Hea teada: Euroopa koroona epitsentrid on nüüd Tšehhi, Belgia ja Holland

Veel mõned nädalad tagasi olid Euroopa koroona epitsentrid Hispaania ja Prantsusmaa, aga viimaste nädalatega on nakatumiste arv plahvatuslikult kasvanud Tšehhis, Belgias ja Hollandis.

Tsehhis on 15. oktoobri seisuga Euroopa haiguste kontrollikeskuse ECDC andmetel viimase 14 päevaga 100 000 elaniku kohta nakatumisi 661. Belgias on vastav tase 515 ja Hollandis 435. Võrdluseks, Soomes on vastav number 49 ja Eestis 43.

Rootsis, kus oli nakatumisi kõige enam kevadel, on nüüd nakatumiste number 80, Lätis 58 ja Leedus 65. Euroopa madalaim number on Norras – 35, Küprose tase on 43, nii nagu ka Eestil. Sellega on Eesti taas üks madalama nakatumisega riike Euroopas. Järgnevad Kreeka (47) ja Soome (49).

COVID-19 situation update for the EU/EEA and the UK, as of 15 October 2020

This interactive platform allows users to explore the latest available data on COVID-19, including cases and deaths worldwide and more detailed data on transmission in the EU/EEA and the UK. Please note that the boundaries and names shown on this dashboard do not imply official endorsement or acceptance by the European Union.

Kommentaarid
(Külastatud 255 korda, 1 külastust täna)