Arstid võivad hakata uuesti patsientidele sigarette välja kirjutama, sest nikotiinil on raviomadused

Sigaretid võivad muutuda arstirohuks, sest nikotiin ravib mitmeid närvisüsteemi haigusi nagu dementsus, skisofreenia, Parkinsoni tõbi ja isegi COVID-19.

Kuigi sigarette peetakse kahjulikeks, on välja tulnud, et mõnede inimeste jaoks avaldab sigarettides leiduv nikotiin positiivset mõju. Näiteks Parkinsoni tõve käes kannatavatel patsientidel aktiveerib nikotiin rakud, mis toodavad dopamiini, vahendab Daily Mail.

Parkinsoni tõbi põhjustab inimestel kontrollimatuid liigutusi ja värinaid, samuti esinevad raskused kõndimisel ja mäluhäired. Parkinsoni tõbi tekib siis, kui ajus kärbuvad dopamiini tootvad rakud. Dopamiin on keemiline infoedastaja, mis aitab kontrollida liigutusi.

Nüüd on aga tulnud uuringute käigus välja, et sigarettides leiduv nikotiin aitab inimestel ravida Parkisnoni tõbe. Teadlased väidavad koguni, et tubakaga samasse perekonda kuuluvate ja samuti nikotiini sisaldavate tomatite ja pipra söömine aitab vältida Parkinsoni tõbe.

Lisaks on tuvastatud, et nikotiinil on positiivne mõju mikmete teiste närvisüsteemi haiguste nagu dementsuse ja skisofreenia, aga ka COVID-19 puhul. COVID-19 põhjustab mõnedel inimestel immuunsüsteemi ülereaktsiooni, mida nikotiin aitab leevendada.

Why doctors may start prescribing nicotine to help beat disease

Nicotine- main addictive element of cigarette- emerging as promising treatment May also be useful for brain disorders such as dementia and schizophrenia In the case of Parkinson’s, nicotine, has been shown to activate the cells that produce dopamine Matt Eagles smoked his first cigarettes – which he bought quite easily from the local newsagent – aged 12.

Kommentaarid
(Külastatud 8,102 korda, 1 külastust täna)