Viking Line’i juht Amorella kahjustuste kohta: laevas on suurel hulgal vett

Viking Line’i juht Jan Hanses ütles karile sõitnud reisilaeva Amorella olukorda kommenteerides, et laevas on suurel hulgal vett.

Hanses ütles, et laev lebab savise merepõhja peal, tänu millele ei teki rohkem kahjustusi, kui laeva hakatakse lahti tõmbama. Laeva lahtitõmbamise aega pole aga veel paika pandud, vahendab MTV.

Hanses ütles, et laeva täna esmaspäeval veel liigutama ei hakata. Amorellas on sees ligi 40 veokit. Praegu pole veel teada, kas veokid tuleb enne laeva liigutamist välja saada. Võib juhtuda, et veokid on sees nii, et raskuskese on õige ja neid pole vaja liigutada.

Praegu pole veel teada, kui palju auke laeva põhjas on. Vesi on tunginud laevas vähemalt ühte sektsiooni, aga enamike sektsioonide all on topeltpõhi ning vesi on tunginud niiviisi enamike sektsioonide alla. Laeva juures tuleb teha peamiselt plekitöid.

Hea on see, et laeva kahjustused on mootoritest eemal. Laeva sõukruvid pole praegustel andmetel kahjustada saanud. Üks kruvi on jäänud kinni ketti, mis oli poi küljes. Lisaks on praegustel andmetel rikkis laeva ventilatsiooniseadmed.

Laev viiakse remonti Turu laevaremonditehasesse. Laev on liinilt eemal vähemalt kuu aega.

Kommentaarid
(Külastatud 1,899 korda, 1 külastust täna)