VIDEO: Kreeka suures migrantide laagris puhkes tulekahju, kahtlustatakse süütamist

Tänasel ööl vastu 9. septembrit puhkes tulekahju Kreekas Lesbose saarel asuvas migrantide laagris, kus on ligi 13 000 inimest.

Tegemist on Kreeka suurima Moria laagriga. Tuhanded inimesed evakueeriti. Paljud said suitsukahjustusi, vahendab BBC.

Esialgsetel andmetel süütasid põlengu migrandid ise, kes protesteerisid koroonapiirangute vastu. Maha põles terve laager.

Laager pandi eelmisel nädalal karantiini, kuna ühel elanikul tuvastati koroonaviirus. Praegu on tuvastatud koroona laagris 35 inimesel. Arvatavalt süütas tulekahju üks neist 35 inimesest, kes polnud nõus jääma koos perega isolatsiooni.

Laager oli algselt mõeldud 2000 inimesele.

No Title

BREAKING: Large fire breaks out at Moria refugee camp on Greek island of Lesbos pic.twitter.com/Ke5IyAZ5fG

No Title

This video, sent to us by a user, shows the flames at #Moria camp on #Lesbos late last night (September 8/9)”The fires burned 80% of the camp so right now every refugee has no where to sleep or live,” another user there told us. pic.twitter.com/40klcx41qX

No Title

Moria camp in Greece looks like a set of a disaster movie in first light of the day after the incident. Approximately 12.000 refugees living in the camp lost their belongings as well as their living space, entirely. Catastrophic. pic.twitter.com/4kSHRbwXte

Kommentaarid
(Külastatud 213 korda, 1 külastust täna)