Veel üks spekulatsioon uues Estonia dokfilmis: keegi on tahtnud laeva autotekile pääseda

Rootsi endine parlamendi liige ja Estonia huku uurimise üks suuremaid kriitikuid Lars Ångström küsib värskes Estonia dokfilmis, miks olid vöörirambi reelingud ära lõigatud ja vedelesid laeva kõrval maas merepõhjas.

Dokumentaalfilmis on pildid 2. oktoobrist 1994. aastal, kus on näha vöörirambi reelinguid lahti lõigatuna laeva kõrval maas.

Ångströmi väitel näitab see, et keegi tahtis peale õnnetust Estonia autotekile pääseda. Sellise asjaga võis Ångströmi väitel hakkama saada vaid Rootsi kaitsevägi. Põhjus võis olla selles, et laeval oli mingit sõjaväelist materjali, vahendab MTV.

Estonia uppus 28. septembril 1994. aastal ehk täpselt 26 aastat tagasi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,733 korda, 1 külastust täna)