Värske uuring: tavalise külmetushaiguse läbipõdemine annab lastele teatud immuunsuse ka koroona vastu

Rootsis Karolinska instituudis läbi viidud uuringust selgus, et tavalise viirusliku külmetushaiguse läbipõdemisel tekivad laste organismi antikehad, mis kaitsevad lapsi ka koroona puhul.

Mõnedel lastel tekib koroonaviiruse tagajärjel ohtlik põletikuline haigus MIS-C, mis sarnaneb Kawasaki tõvega. Teadlased avastasid, et neil lastel, kel tekkis koroona tagajärjel raske sesund, polnud organismis antikehasid, mis tekivad tavalise külmetushaiguse läbipõdemisel, vahendab Daily Mail.

Tavalist külmetushaigust põhjustab samuti koroonaviirus ning see annab läbipõdemisel teatud immuunsuse ka uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 vastu, väidavad teadlased.

Koroona tagajärel lastel tekkiva põletikulise haiguse sümptomid on nahalööve, palavik, kõhuvalu, samuti võib esineda silmapõletik, köha ja peavalu.

Teadlased võrdlesid tervete laste vereproove nendega, kes olid põdenud koroona tagajärjel raskekujulist põletikulist haigust. Nad leidsid, et tervete laste veres olid olemas tavalist külmetushaigust põhjustavate koroonaviiruste HKU1 ja beetakoroonaviirus 1 antikehad. Koroonat raskelt põdenud laste organismis need antikehad puudusid.

Children who catch the common could be immune to MIS-C

Condition almost exclusively affects children and young adults and is very rare Scientists previously found it is caused by previous infection with SARS-CoV-2 Symptoms worsen when the immune system goes haywire and attacks itself Study compared at children with MIS-C and Kawasaki disease with healthy kids Those with MIS-C had

Kommentaarid
(Külastatud 271 korda, 1 külastust täna)