Värske uuring: koroonatestid võivad üles korjata vanu surnud rakke ja nõnda paisutada nakatumiste arvu

Koroonatestid võivad näidata vanade nakatumiste surnud viiruserakke, anda valepositiivse tulemuse ning nõnda paisutada nakatumiste arvu.

Uuringust tuli välja, et koroonatestid näitavad ka mitme nädala tagust nakatumist. Asjatundjate väitel ei osata veel päris täpseid teste teha, vahendab BBC.

Üks uuringu autoritest, professor Carl Heneghan ütles, et viirus kaotab oma mõju juba nädal peale nakatumist. Küll aga korjavad näidu üles koroonatestid, mis võib olla põhjuseks, miks nakatumiste arv kerkib, aga haiglapatsientide arv väheneb. Ehk siis: koroonatestid võivad näidata vanu nakatumisi.

Oxfordi ülikooli uuringus vaadeldi, kas koroonatestiga tuvastatud viirused on nakatamisvõimelised või mitte. Praegu pole veel ühtset seisukohta selles osas, millal võib viirus teisi nakatada ja millal mitte. Arvatakse, et viirus enam ei nakka peale 10. haiguspäeva.

Covid tests ‘could be picking up dead virus’

The main test used to diagnose coronavirus is so sensitive it could be picking up fragments of dead virus from old infections, scientists say. Most people are infectious only for about a week, but could test positive weeks afterwards. Researchers say this could be leading to an over-estimate of the current scale of the pandemic.

Kommentaarid
(Külastatud 1,677 korda, 1 külastust täna)