Värske uuring: gripivaktsiin raseduse ajal ei põhjusta lastel autismi

Vaatamata kahtlustele, et raseduse ajal tehtud gripivaktsiin võib põhjustada lastele autismi näitas Rootsis Karolinska Instituudis läbi viidud uuring, et see siiski nii ei ole.

Rootsi teadlased uurisid autismi diagnoosi saanud 7-aastaseid lapsi. Umbes pooltel lastel oli ema saanud raseduse ajal gripivaktsiini. Uuringust tuli välja, et vaktsiin ei suurendanud autismi ohtu, vahendab Daily Mail.

Uuringus võeti vaatluse alla seagripi H1N1 vaktsiin, mida lisatakse ka käesoleva hooaja gripivaktsiini hulka. Teadlased võrdlesid omavahel nende autistlike laste emasid, keda oli vaktsineeritud nendega, keda ei vaktsineeritud. Selgus, et vaktsineerimine ei suurendanud autismi ohtu lastel.

Kokku võeti vaatluse alla 70 000 last, kellest 39 700 emad olid raseduse ajal saanud gripivaktsiini. Varem olid inimesed väitnud, et valitseb seos emadele tehtud gripivaktsiini ja autismi vahel.

Teadlased ei tea veel, mis autismi põhjustab, aga uuringud on näidanud, et vaktsineermine ei suurenda autismi ohtu.

Rootsi teadlased tegid kindlaks, et autismi tõenäosus oli 1 protsent neil naistel, kes olid saanud raseduse vaktsiini ja 1,1 protsenti meil naistel, keda ei vaktsineeritud.

No link between swine flu vaccine and autism in children

Researchers in Sweden looked at autism diagnoses in seven-year-old children Around half the children’s mothers had the flu jab when they were pregnant It was not linked with higher rates of autism which experts called ‘unsurprising’ The jab studied was H1N1, which will be included in this season’s vaccine Getting the flu jab while pregnant doesn’t increase the baby’s risk of being diagnosed with autism later on, another study has found.

Kommentaarid
(Külastatud 145 korda, 1 külastust täna)