Uuring: koroonaga haiglasse sattunud patsientidel kopsukahjustus veel kolm kuud peale koju saamist

Värske, Austrias läbi viidud uuring näitab, et koroonaviirusega haiglasse sattunud patsientidel oli kopsukahjustus veel kolm kuud peale koju saamist.

Austria teadlased jälgisid koroonapatsiente pärast seda, kui nad haiglast välja said. Uuringust selgus, et enamusel patsientidest olid haigusnähud 6 nädalat peale koju saamist. Enamuse patsientide olukord paranes, aga mitte kõigil, vahendab Daily Mail.

Teadlased tuvastasid, et mõnedel patsientidel esinesid õhupuudus ja köha kauem kui 6 nädalat peale haiglast kojusaamist. Austrias Tirooli piirkonnas paluti haiglas olnud koroonapatsientidel tulla tagasi 6, 12 ja 24 nädala pärast.

Esimese, 6 nädala pärast tehtud uuringu ajal olid haigusnähud enamusel patsientidest ning kopsukahjustus 88 protsendil patsientidest. Teise külastuse ajal 12 nädala pärast langes kopsukahjustusega patsientide hulk 56 protsendi peale. Peale 24 nädalat tehtud uuringu tulemused pole veel kokku löödud.

Uuringus osalenud Innsbrucki ülikooli doktorant dr Sabina Sahanic ütles, et halb uudis on see, et inimestel on haigusnähud veel nädalaid peale haiglast koju saamist. Hea uudis on aga see, et olukord aja jooksul paraneb, mis näitab, et kopsud suudavad ise taastuda.

Kui haiglast kojusaamisest oli möödunud 6 nädalat, tuvastati 48 protsendil koroonapatsientidel ka südameklapi rike. Esinesid südamekahjustuse, veretrombide ja põletiku nähud. Dr Sahanic ütles, et õnneks Innsbrucki piirkonnas tõsisemaid südamekahjustusi ei esinenud.

Coronavirus patients still suffer lung damage months after treatment

Most coronavirus patients’ conditions improve within six weeks but some do not Austrian researchers tested coronavirus patients after they had left hospital More than half of those returning six weeks after discharge still had a symptom Coronavirus patients admitted to hospital still suffer lung damage three months after they are sent home, a study found.

Kommentaarid
(Külastatud 826 korda, 1 külastust täna)