Tuhandeid soomlasi ähvardab sundpuhkus või koondamine

Paari viimase nädala majandusuudised on olnud väga sünged. Soomes ootab sundpuhkus või koondamine tuhandeid inimesi.

Eile teatas laevafirma Tallink kokku kuni 2500 inimese koondamisest. Osaline või täielik sundpuhkus ootab kõiki ligi 1200 Tallink Silja töötajat Soomes, vahendab MTV.

Lapimaal ootab sundpuhkus või koondamine kokku ligi 2000 turismifirma North European Invest töötajat. Gruppi kuuluvad näiteks ettevõtted Lapland Hotels ja Lapland Safaris. 75 protsenti grupi käibest tuleb välisturistide teenindamisest, aga need turistid koroona tõttu Soome ei jõua.

Nädal tagasi teatas metsandusfirma UPM Soomes 840 töökoha kadumisest aasta lõpuks. Kinni pannakse Jämsäs asuv Kaipola paberitehas, kus kaob 450 töökohta. Lisaks toimuvad sundpuhkusele saatmised ja koondamised Kymi, Kaukaa ja Pietarsaari tselluloositehastes.

Finnair kavandab suuri koondamisi ja sundpuhkuseid, mis mõjutab 2800 töötajat. Finnairil on kavas kokku tõmmata ligi 1000 töökohta. Finnairil on Soomes kokku 6200 töötajat, kellest pea kõik on olnud kas osaliselt või täielikult alates kevadest sundpuhkusel.

Laevafirma Viking Line teatas paar nädalat tagasi, et alustab septembri algul muudatustega, mis mõjutavad 570 töökohta. Ligi 200 töötajat on kavas kas koondada, saata sundpuhkusele või jätta tööle osalise ajaga. Viking Line’i sammud puudutavad töötajaid Soomes, Rootsis, Eestis ja Ahvenamaal.

Kommentaarid
(Külastatud 1,734 korda, 1 külastust täna)