Suur Soome toitlustusfirma teatas koondamisest – ohus 1300 töökohta

Suur Soome toitlustusfirma NoHo Partners teatas peale valitsuse otsust piirangute kohta koondamisest, mis puudutab firma kõiki 1300 töötajat.

Teade koondamistest tuli tund aega peale seda, kui valitsus teatas teisipäeval uutest toitlustusasutusi puudutavatest piirangutest, vahendab Iltalehti.

Valitsus tegi otsuse, mille kohaselt tuleb alkoholi müük peatada kell 24, epideemia kiire leviku faasis olevates piirkondades juba kell 22.

Firma NoHo Partners andmetel on oodata nii koondamisi kui sundpuhkuseid ja osalise tööajaga tööd. Võimalikud koondamised puudutavad eriti juhtimisega seotud töökohti.

Valitsuse otsus puudutab eriti öö läbi lahti olevaid söögikohti ja nende töötajaid. Alkoholi müügi lõpetamine kell 24 ja koha sulgemine kell 1 tähendab sisuliselt lahtiolekuaja piiramist ühe tunni võrra. See toob kaasa käibe languse vähemalt pooltes pubides ja ööklubides. 40 protsendil pubidest ja ööklubidest väheneb töötajate arv poole võrra.

Toitlustusfirmasid ühendava MaRa ry hinnangul põhjendas valitsus otsust vajadusega piirata koroonaviiruse levikut, aga öösel lahti olevates söögikohtades nakatunute arvu pole avaldatud. MaRa liiikmesfirmade 70 000 töötajast võivad ilma tööta jääda 20 000 seoses pankrottide ja koondamistega.

Jättimäinen ravintola-alan yritys reagoi hallituksen päätökseen heti – 1 300 työntekijän yt-neuvottelut

NoHo Partners aloittaa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut. Ravintolakonserni NoHo Partners kertoo aloittavansa uudet yhteistoimintaneuvottelut. Yt-neuvottelut koskevat 1 300 työntekijää, eli konsernin koko henkilöstöä. Ilmoitus yt-neuvotteluista tuli tunti sen jälkeen, kun hallitus ilmoitti tiistaina uusista ravintola-alaa koskevista rajoituksista. – Suomen hallitus antoi tänään päätöksen, jonka mukaan ravintoloiden anniskelu tulee lopettaa kello 24 valtakunnallisesti ja pandemian kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla jo kello 22.

Kommentaarid
(Külastatud 1,345 korda, 1 külastust täna)