Sotside toetus on Soomes langemas, koonderakond põlissoomlastele järgi jõudmas

Soome erakondade värske reitingu kohaselt on peaminister Sanna Marini koduerakonna sotside toetus läinud langusse ja koonderakond järgi jõudmas põlissoomlastele.

Võrreldes eelmise kuuga langes sotside toetus 2 protsendipunkti võrra 21,4 protsendini. Põlissoomlaste toetus langes 0,1 protsendipunkti võrra 18,8 protsendini ja koonderakonna Kokoomus toetus kerkis 1 protsendipunkti võrra 18,3 protsendini, selgub Yle gallupist.

Roheliste toetus tõusis 0,1 protsendipunkti võrra 11,7 protsendini ja keskerakonna toetus kerkis 0,8 protsendipunkti võrra 11,3 protsendini. Vasakpartei toetus langes 0,1 protsendipunkti võrra 8,0 protsendini.

Sotside toetus oli läinud langusse augusti kahe viimase nädala jooksul. Languse taga on pensionärid ja üle 65-aastased valijad. Vanemate inimeste hulgas on hakanud sotside toetus langema.

Küsitluse viis uuringufirma Taloustutkimus läbi vahemikus 10.8.–1.9.2020. Küsitleti 2442 soomlast, kellest erakondliku eelistuse ütlesid 1657. Veamarginaal on 2 protsendipunkti mõlemas suunas.

SDP:n kannatushuippu taittui puoluekokoukseen – kokoomus kiri kiinni perussuomalaisia

Keskustan kannatus värähti pohjalukemista hieman ylöspäin. Pääministeri ja SDP:n tuore puheenjohtaja Sanna Marin lähtee politiikan syksyyn paalupaikalta. Elokuussa Ylen mittauksessa sosiaalidemokraattien kannatus hieman notkahti heinäkuun yli 23 prosentin huippulukemista, mutta pääministeripuolue säilytti edelleen kärkipaikkansa. Tutkimuspäällikkö Tuomo Turja Taloustutkimuksesta kertoo, että SDP:n kannatus kääntyi laskuun elokuun kahden viimeisen viikon aikana.

Kommentaarid
(Külastatud 184 korda, 1 külastust täna)