Soomes tahetakse hakata maksustama asutuse töötajate parkimiskohti 3600 euroga aastas

Soomes on paljudel ettevõtetel töötajate parklas parkimine tasuta, aga seda soodustust tahetakse hakata maksustama 3600 euroga aastas.

Soome rahandusministeeriumi töögrupp on teinud värskes aruandes ettepaneku hakata maksustama asutuste parkimiskohti. Töögrupi arvamuse kohaselt annavad sellised tasuta parkimiskohad autodele liigse eelise teiste transpordivahendite kõrval ning sellega suurendavad keskkonna saastamist, vahendab Ilta-Sanomat.

Arvutuste järgi saavad töötajad tasuta parkimiskoha näol aastas 3600 eurot lisatulu, mida tahetakse hakata nüüd maksustama. Ministeeriumi aruande järgi mõjutab parkimiskohtade maksustamine küllalt suurt hulka palgasaajaid. Konkreetset numbrit aga pole aruandes märgitud.

Ministeriön veroryhmä esittää työpysäköinnin muuttamista jopa 3 600 euron arvoiseksi verotettavaksi etuudeksi

Työnantajan tarjoama ilmainen tai alihinnoiteltu pysäköintipaikka on varsin tavallinen työsuhde-etu. Pian siitä saatetaan ryhtyä perimään myös veroa. Liikenteen päästöpohjaista verotusmuutosta suunnitteleva valtiovarainministeriön (VM) työryhmä esittää tuoreessa raportissaan työpaikalla tapahtuvan pysäköinnin muuttamista veronalaiseksi luontaiseduksi. Päästötyöryhmän arvion mukaan työpaikkapysäköinnin tämänhetkinen verottomuus johtaa autoilun kysynnän kasvuun muiden liikennemuotojen suosion kustannuksella, mikä lisää muun muassa liikenteen ruuhkautumista sekä yksityisautoilun tuottamia hiilidioksidi- ja lähipäästöjä.

Kommentaarid
(Külastatud 2,169 korda, 1 külastust täna)