Soomes suunatakse iga nädal koroonaga kokkupuute tõttu karantiini ligi 2000 inimest – soovitatakse piirata üritustel inimeste arvu

Soomes leevendati suvel ürituste piiranguid ja pärast seda on nakatumised ja nakkusega kokkupuuted hakanud kasvama. Igal nädalal suunatakse Soomes nakkusega kokkupuute tõttu karantiini ligi 2000 inimest.

Massilised kokkupuuted nakkusega on olnud Helsingi ja Tampere ülikoolides. Nädalas suunatakse karantiini ligi 2000 inimest, neist tuleb nakatumisi välja mõnikümmend, vahendab MTV.

Nakkusega kokkupuuted toimuvad põhiliselt eri liiki massiüritustel. Nende puhul on nakatumised väga erinevad: mõnesaja inimesega üritusel võib olla mõni üksik nakatumine, aga mõnekümne inimese kokkusaamisel võib nakatunuid olla üle poole.

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonnas teavad vaid kolmandik nakatunutest, kust nad nakkuse said. Neist kolmandik said nakkuse oma lähedastelt. Ravipiirkonna peaarsti asetäitja Eeva Ruotsalainen soovitab korraldada vaid alla 20 inimesega üritusi. Suuri massiüritusi tuleks vältida.

Kommentaarid
(Külastatud 191 korda, 1 külastust täna)