Soome valitsuse otsus toitlustuskohtade tegevuse piirangute kohta

Täna, 29. septembril kehtestas Soome valitsus koroonaepideemia tõttu ajutise piirangu toitlustusasutuste lahtiolekuaegadele. Valitsus annab piirangu kohta määruse välja homme kolmapäeval, 30. septembril valitsuse erakorralisel istungil.

Määruse kohaselt võivad toitlustusasutused olla avatud alates kella 4-st ja peavad olema suletud hiljemalt kell 1-st.

Määrus jõustub 1. oktoobril ja kehtib kuni 31. oktoobrini.

Toitlustusettevõtetel on uute piirangute jaoks nädalane üleminekuperiood ja nad peavad selles osas määrust täitma alates 8. oktoobrist.

Toitlustusettevõtetes klientide arvu ei piirata ja ruumides tohib olla alkoholi müügiloaga lubatud arv inimesi.

Kõigil klientidel peavad siiski olema oma istekohad ning toitlustusettevõte peab hoolitsema heade hügieenitavade eest. Sise- ja välimööbel tuleb paigutada ning klienditeenindus korraldada nii, et kliendid ei puutuks kokku koroonaviirusega. Toitlustusettevõtted peavad ka edaspidi tagama, et ruumides ei tekiks asjatut tunglemist ning et klientide ja gruppide vahel hoitaks piisavat vahemaad. Külastajad tohivad oma toitu ja jooke kätte saada teenindusletist.

Lisaks jälgib valitsus oktoobris koroonaviiruse epideemia levikut eri piirkondades. Kiire leviku piirkondades võidakse kehtestada kiiresti täiendavaid piiranguid. Muudatused tehakse terviseameti eksperthinnangu põhjal. Arvamuses võetakse arvesse sotsiaal- ja terviseministeeriumi moodustatud töörühma ning haiglapiirkonna piirkondliku koostöögrupi seisukohti piirkondliku epidemioloogilise olukorra kohta.

Kiire leviku faasis olevas piirkonnas võetakse kasutusele piirangud, mille kohaselt peavad toitlustusasutused olema suletud hiljemalt kell 23 ja alkoholi väljastamine lõpeb kell 22. Lisaks ei tohi toitlustusasutuses ega selle osades olla rohkem kui pool tavapärasest klientide arvust.

Kiire leviku kohta antakse hinnang kord nädalas ja piirangute muutmine otsustatakse iga kahe nädala tagant.

Kommentaarid
(Külastatud 1,457 korda, 1 külastust täna)