Soome valitsus täna Eesti osas uut piiriületuse otsust ei teinud, jätkub vaba liikumine

Soome valitsus täna Eesti osas uut piiriületuse otsust ei teinud ja seega jätkub vaba liikumine. Alates homsest, 19. septembrist kuulub Eesti nende roheliste riikide nimekirja, kuhu liikumine on vaba.

Sotsiaal- ja terviseministeeriumi kantsler Kirsi Varhila ütles, et edaspidi otsustab valitsus igal neljapäeval, millised riigid kuuluvad rohelisse nimekirja ja millised mitte. Otsused lähtuvad terviseameti hinnangust ning jõustuvad esmaspäevast, vahendab Iltalehti.

See tähendab, et Soome valitsus teeb Eesti kohta uue otsuse järgmise nädala neljapäeval ja võimalikud piirangud algavad alates esmaspäevast, 28. septembrist. Kuni selle ajani kuulub Eesti roheliste ehk ohutute riikide nimekirja, mille terviseamet kinnitas nädal aega tagasi.

Praegu kehtib Soomes soovitus vältida tarbetut reisimist Euroopa Liidust väljapoole. Euroopas on samuti trend selline, et nakatumiste arv kasvab, mitte ei kahane nagu kevadel. Seetõttu võib roheliste riikide seis muutuda.

Liikennevalomalli matkustamisen koronariskin arviointiin – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Liikennevalomalli auttaa arvioimaan ulkomailla matkustamiseen liittyvää koronatartunnan riskiä. Mallissa on otettu huomioon hallituksen tekemät matkustamista koskevat linjaukset, jotka tulevat voimaan 19.9.2020. Mallissa maat jaotellaan kolmeen kategoriaan: Vihreässä luokassa riski tartunnalle ei ole merkittävästi korkeampi kuin Suomessa. COVID-19-ilmaantuvuus on alle hallituksen asettaman raja-arvon eli korkeintaan 25 tapausta per 100 000 asukasta per 14 päivää.

Kommentaarid
(Külastatud 2,156 korda, 1 külastust täna)