Soome rohelised tahavad kanepi legaliseerida

Soome roheliste erakonna üldkogul käiakse homme pühapäeval välja mõte, et kanepi peaks legaliseerima. Seda seisukohta jagab ka erakonna juht ja siseminister Maria Ohisalo.

Ohisalo on osalenud eelnõu ettevalmistamises, mis lubaks Soomes tarvitada, omada ja piiratult müüa kanepit. Rohelised on seisukohal, et narko-kanepi keelustamine toob kaasa rohkem probleeme kui legaliseerimine, vahendab Iltalehti.

Eelnõud on välja toodud, et seadusemuudatuse eesmärk on kõrvaldada kanepi illegaalse ja kontrollimatu tarvitamisega kaasnevad ühiskondlikud, sotsiaalsed ja tervislikud probleemid.

Rohelised soovivad ühtlasi, et kanepi legaliseerimisest tekkivat maksutulu saab kasutada narkoprobleemiga inimeste abistamiseks. Eelnõus märgitakse ühtlasi, et praegune seadusandlus teeb igast neljandast 15-69-aastasest soomlasest kriminaali.

Esimeses järgus taotlevad rohelised kanepi tarvitamise, väikses koguse omamise ja oma tarbeks kasvatamise lubamist. Ühtlasi soovitakse ära kasutada mujal maailmas omandatud kogemusi. Portugalist, Kanadast, Norrast ja Taanist on tulnud positiivset tagasisidet ja seda peaks ära kasutama, ütles Ohisalo.

Kanepi legaliseerimine tuleb arutusele homme pühapäeval roheliste erakonna üldkogul.

Radikaali ehdotus vihreiden puoluekokouksessa: kannabiksen käyttö ja myynti pitäisi sallia – tällainen on Ohisalon kanta

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo on ollut valmistelemassa vihreiden puoluehallituksen kantaa kannabiksen käytön, hallussapidon ja rajoitetun myynnin vapauttamiseksi tehtyyn aloitteeseen. Vihreät nuoret ja Brysselin Vihreät esittävät vihreiden puoluekokouksessa, että kannabiksen hallussapito, käyttö ja myynti valvotuissa ja luvanvaraisissa liikkeissä tulisi sallia. -Kannabiksen kieltolaki aiheuttaa itsessään enemmän ongelmia kuin mitä sen olisi tarkoitus ratkaista.

Kommentaarid
(Külastatud 746 korda, 1 külastust täna)