Soome politseinik tabati töökohustusi täites purjuspäi autoroolist, ja pärast veel teist korda eraauto roolist

Kogenud Soome politseinik tabati eelmise, 2019. aasta novembris Lappeenrantas purjuspäi ametiauto roolist.

Vanemkonstaabli vahetus algas teisipäeva, 12. novembri õhtul kell 19. Ta sõitis koos paarilisega ühe väljakutse peale kesklinnas. Sellega seoses oli ta autoroolis vähemalt paar kilomeetrit, vahendab MTV.

Kui patrull saabus tagasi jaoskonda, tõstis paariline teema üles ja konstaabel puhus alkomeetrisse 1,6-promillise joobe, mis on kriminaalne joove. Seoses juhtunuga kaotas politseinik juhtimisõiguse ja tema töösuhe järgmisel päeval peatati.

Kaks päeva hiljem jäi sama politseinik uuesti vahele joobes juhtimisega, seekord vabal ajal. Ta sõitis ühele teisele isikule kuuluva autoga ohutussaare piirdesse ja vastu pargitud veoki ratast. Keegi õnnetuses vigastada ei saanud. Mehel mõõdeti 2,3-promilline joove.

Lõuna-Karjala kohus tegi asjas otsuse tänavu veebruaris. Konstaablile mõisteti kahe joobes juhtimise, ametialase kuriteo, liikluse ohustamise ja loata juhtimise eest 75 päeva pikkune tingimisi vanglakaristus ja rahatrahv 50 päevamäära ulatuses.

Prokurör nõudis mehele karistust ka oma autoga joobes tööle sõitmise eest 12. novembril, aga tõendite puudumise tõttu lükkas kohus selle süüdistuse tagasi. Erinevalt eeluurimisest eitas mees kohtus, et sõitis tööle oma autoga.

Pärast kohtuotsust lasti politseinik töölt lahti. Politsei hindab juhtunut kui äärmiselt kahetsusväärset asja, mida ei tohiks kunagi juhtuda.

Kommentaarid
(Külastatud 410 korda, 1 külastust täna)