Soome õpilane pani kooli hoovis pommi plahvatama

Espoo Kaitaa kooli hoovis pani õpilane eile teisipäeval plahvatama pommi. Kooli info kohaselt ei põhjustanud plahvatus suurt kahju ja tegemist oli väikse lõhkeaine kogusega.

Plahvatus toimus söögivahetunni ajal, kui üks õpilane viskas teist pommiga vastu pead. Lõhkeaine kukkus maha ja plahvatas, vahendab Iltalehti.

Kooli direktor teatas juhtunust hiljem kogu koolile ja nimetas asja „suureks põmakaks”. Koolist kinnitati, et selline asi tõepoolest juhtus. Sama polnud põmakas nii tugev, et seda oleks koolimajja sisse kuulda olnud. Samuti ei põhjustanud juhtum suurt kahju.

Seda kool ei avaldanud, kas keegi sai plahvatuse tagajärjel vigastada. Asjaga seotud õpilastega vesteldi ja nende vanematega võeti ühendust. Kooli direktor teavitas lapsevanemaid Wilma veebi kaudu.

Politseist öeldi, et politseile pole asja kohta teadet tehtud ja politseid kooli juurde välja ei kutsutud. Kaitaa koolis õpib ligi 300 õpilast klassides 7-9. Kõrvaolevas Kaitta gümnaasiumis käib 350 õpilast.

Oppilas räjäytti kotitekoisen pommin koulun pihalla Espoossa

Koulun mukaan teko ei aiheuttanut isoja vahinkoja ja kyse oli “pienestä panoksesta”. Oppilas räjäytti itse askartelemansa räjähteen Espoossa Kaitaan koulun pihalla tiistaina päivällä. Räjähdys tapahtui Iltalehden saamien tietojen mukaan kesken ruokavälitunnin, kun räjähteen tehnyt oppilas heitti tällä toista oppilasta päähän, panos kimposi tästä maahan ja räjähti.

Kommentaarid
(Külastatud 608 korda, 1 külastust täna)