Soome müüjad koroona tõttu suure pinge all – kliendid sülgavad ja köhivad otse peale

Soome poemüüjad kurdavad, et elavad koroona tõttu väga suure pinge all, kus kliendid tulevad ja sülgavad ning köhivad otse peale.

Mõned tööandjad on muretsenud kaitsevisiirid ja maskid, aga kõik seda teinud pole. Osa tööandjaid on keelanud maskide kasutamise, vahendab Yle.

Müüjad üritavad koroona olukorras jääda rahulikuks, olgu probleemid millised tahes. Suurim probleem on aga liiga lähedale tulevad kliendid. Müüjad loodavad, et kliendid hoiavad turvalist distantsi.

Müüjad muretsevad ka maskide kandmise pärast, kuna nende nägu ei paista selle alt välja, seetõttu pole näha, kas müüja naerab ja on rõõmus. Müüjad kardavad ka oma lähedaste pärast, kes võivad samuti nakatuda. Eriti raske on kassas, kus pole kliendi eest kuhugi taganeda.

Müüjad hakkavad väsima, sest seoses koroonaga on tööd rohkem, inimesi käib poes esmatarbekaupu ostmas samuti rohkem. Meelehärmi teeb ka see, et osa tööandjaid on keelanud maskide kasutamise, teised ei hüvita maskide kulu.

Myyjät eläneet koronapelossa jo puoli vuotta – asiakkaat tulevat iholle ja pahimmillaan sylkevät tai yskivät päin myyjää

Osa työnantajista on hankkinut pleksejä ja suojia, mutta eivät kaikki. Osa jopa kieltää maskien käytön. Myyjät palvelevat asiakkaita tyynen rauhallisina on sitten koronatilanne mikä tahansa. Sisustus- ja kodintarvikkeita Rusta-liikkeessä Kaarinassa myyvä ja koko Rusta Finlandin pääluottamusmies Katri Ranula kertoo, että suurin ongelma myyjien korona-ajan työnteossa ovat liian lähelle tulevat asiakkaat.

Kommentaarid
(Külastatud 666 korda, 1 külastust täna)