Soome mees ei tundnud kiiruskaamera pildil oma endist naist ära ja anti kohtu alla, karistust siiski ei järgnenud

Põhja-Karjalas elav mees anti kohtu alla selle eest, et ei tundnud kiiruskaamera pildil ära oma endist abikaasat. Prokuröri väitel oleks mees pidanud oma eksnaise ära tundma.

Süüdistaja väitis, et mees andis kriminaalasjas valeinfot või varjas põhjuseta infot. Politsei oli enne seda küsinud mehelt, kas ta tunneb ära talle osaliselt kuuluva auto roolis oleva isiku. Mees väitis, et ei tunne seda isikut ja tal ole selle isiku kohta mingit teavet, vahendab Iltalehti.

Mees end süüdi ei tunnistanud. Ta väitis, et ei olnud isikus kindel. Mehe väitel oleks teda võidud süüdistada valetunnistuse andmises, kui ta oleks maininud isikut, kes võibolla oli süütu.

Mees ütles, et talle näidati ülekuulamisel pilti, kus näod olid väiksed ja raskesti äratuntavad. Mees rääkis veel, et läks kümmekond aastat tagasi naisest lahku tüliga. Tal polnud peale seda oma eksiga mingit tegemist ja tal polnud eksist pilte. Välimus aga võib kümne aastaga muutuda, eriti, kui inimene võtab kaalus juurde, võtab kaalust alla, või muudab soengut.

Mees ütles auto kohta, et ta ei kasuta seda, vaid on osaliselt omanik poja tõttu. Mees ütles, et ei tea, kellele poeg oli auto sõita andnud.

Asjas oli kohtus tunnistajaks meest üle kuulanud politseinik. Tal oli ülekuulamisel tunne, et mees ei räägi tõtt, kuna mees oli öelnud, et ei suuda öelda pildil oleva isiku sugu ja et autol oli olnud mitmeid kasutajaid. Seda tunnistust aga kohtus eriti ei arvestatud.

Kogus tõdes, et eeluurimise materjalides olnud pilt oli nii udune, et selle pinnalt ei saanud teha põhjapanevaid järeldusi. Seega jäi kohtus tõendamata, et mees oleks tahtlikult valeinfot andnud. Seetõttu lükkas kohus mehe süüdistuse tagasi. 12. augustil tehtud otsus on jõustunud.

Mies ei tunnistanut ex-vaimoaan peltipoliisin kuvasta – joutui käräjille, mutta vältti tuomion

Karjalaismies vältti tuomion erikoisessa oikeustapauksessa. Pohjoiskarjalaismies joutui käräjille perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä. Syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt tunnistaa poliisin kuvasta entinen vaimonsa. Niinpä syyttäjä väitti miehen antaneen väärää tietoa rikosasiassa tai ilman laillista syytä salanneen siihen kuuluvan seikan. Poliisi kysyi mieheltä, kuka on automaattisen nopeusvalvontalaitteen ottamassa kuvassa ajamassa autoa, jonka mies osittain omistaa.

Kommentaarid
(Külastatud 2,783 korda, 1 külastust täna)