Soome läheb asi koroonaga hullemaks: lisandus kaks koroonasurma, mitmed koolid lähevad üle kaugõppele

Soomes läheb asi koroonaga seoses iga päevaga hullemaks. Täna esmaspäeval, 14. septembril teatati kahest uuest koroonasurmast.

Koroonasurmade arv on Soomes nüüd 339. Haiglas on kokku 10 koroonapatsienti, kellest kolm on raskes seisus intensiivis, vahendab Yle.

Soome idaosas Mikkeli linnas, kus nakatumisi on palju suunati kaheks nädalaks koduõppele kesklinna koolide 4-9. klasside õpilased. Lisaks otsustas Mikkeli linnapea Timo Halonen, et linna ujulad, sisetreeningsaalid ja noortekeskused pannakse kaheks nädalaks kinni kuni 27. septembrini. Erand tehti jäähallidele, mis on suletud kuni 20. septembrini. Sulgemise otsus jõustus kohe. Raamatukogud ja muud kultuuriasutused jäävad avatuks, kuna seal peetakse nakatumise tõenäosust väikseks.

Linnapea Timo Halonen ütles, et asi sarnaneb sellega, mis oli kevadel. Linna enda töötajad suunduvad samuti kaugtööle. Halonen põhjendas otsuseid sellega, et nakatumiste ja nakkusega kokkupuudete hulk on kasvanud sedavõrd suureks.

Mikkelis võidakse kinni panna ka ööklubid, aga kauplused ja söögikohad jäävad avatuks. Linnapea ütles, et piirangud on nüüd uus normaalsus, sest koroona ei kao juhugi. Samas ei saa kogu ühiskonda kinni panna.

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Suomessa kaksi uutta koronaan kuollutta ja 47 uutta tartuntaa, Mikkelissä kouluja etäopetukseen ja liikuntapaikkoja kiinni, Lestijärvellä koko koulu koronatestiin

Päivitämme tähän juttuun uusimmat tiedot koronaviruksen tilanteesta. Lauantaista 19.9. alkaen Suomeen on mahdollista saapua maista, joissa koronatartuntoja on ollut korkeintaan 25 sataatuhatta asukasta kohden edellisen kahden viikon aikana. Lue lisää matkustusrajoituksista tästä. Täältä näet oman kuntasi tuoreet koronatartunnat sekä näet koronatilanteen kehittymisen Suomessa ja maailmalla. Voit lukea lisää oman maakuntasi koronatilanteesta tästä.

Kommentaarid
(Külastatud 2,859 korda, 1 külastust täna)