Soome kutsekoolis kehtestati maskikohustus, õpilase peavad maski ise ostma

Soomes Turu kutsekoolis kehtestati näomaski kandmise kohustus ja õpilased peavad näomaski omale ise ostma.

Kooli õpilaste väitel ilma maskita õpperuumidesse ja auditooriumidesse sisse ei lasta, vaid õpilased saadetakse tagasi, vahendab Iltalehti.

Kooli koroonajuhendis on öeldud, et neis ruumides, kus on nakatumise oht tuleb kanda näomaski. Õpilaste väitel on aga probleemiks maskide maksumus. Õpilastel on sissetulek väike ja enamus neist elab toetustest. Kooli juhendi kohaselt peavad õpilased maksma maski eest ise.

Apteegis maksab Soomes 50 maski 45 eurot. Ühest sellisest pakist jätkub nädalaks.

Kooli info kohaselt saadetakse tagasi õpilased, kel pole näomaski. Kool leiab, et maskid on õppevahendid, mille peab soetama õpilane ise. Kooli rektor ütles, et odavaim riidest korduvkasutusega mask maksab 2 eurot, see pole midagi ületamatut.

Kommentaarid
(Külastatud 340 korda, 1 külastust täna)